Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 26/05/2018
11:00 - 16:00

Locatie
Kerkstraat 2a, Tegelen

Categorieën


Dit jaar bestaat de Heem 40 jaar. Het Comité Heem40 heeft aardig wat feestelijkheden in petto. De eerste activiteit is een expositie op de Kerkstraat, in het pand van Tegelen.nl: “Tegele wie ’t waas”. Met in het bijzonder een demonstratie sigaren maken door Coen Hovens. Vier zaterdagen, van 11.00 tot 16.00 uur, kan gratis de expositie bezocht worden. Via fotopanelen en veel voorwerpen wordt de aandacht gelegd op het Tegelen wat veel van de inwoners nog kennen, maar helaas verdwenen is. In de expositie is ook veel aandacht voor de oprichter van de Heemkundige kring Tegelen, de heer Piet Poeth, de man waarmee alles begon.

As. zaterdag wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de rijke historie van sigarenfabrieken in Tegelen. Vóór de Tweede Wereldoorlog waren er wel vijftig sigarenfabrieken en -fabriekjes in Tegelen. Bekende namen waren onder andere Vossen-Breuers (de grootste) en Vitola van Feyen. Zaterdag geeft Coen Hovens van Hovens Sigarenfabriek ook een demonstratie sigaren maken. Hovens Sigarenfabriek bestaat al sinds 1935 en is de laatste in Tegelen bestaande sigarenfabriek

De expositie is op zaterdagen 26 mei en 2, 9 en 16 juni, alle dagen van 11.00 tot 16.00 uur. Breng ook een bezoek.

Voor deze dagen zijn we nog op zoek naar enkele vrijwilligers die de bezoekers willen ontvangen. Graag even een berichtje naar info@hktegelen.nl of bellen met 06-2938 1351 indien je op deze dagen enkele uurtjes kunt meehelpen.

Advertentie expositie Tegele wie 't waas