Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 14/10/2017
11:00 - 16:00

Locatie
Pand van Tegelen.nl

Categorieën


De foto-expositie is vanaf zaterdag 26 augustus tot en met zaterdag 14 oktober iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur te bezichtigen op de Kerkstraat 2A in Tegelen. Toegang is gratis.

Veel gebouwen die ooit Tegelen en Steyl sierden zijn verdwenen. Maar veel karakteristieke bouwwerken zijn nog steeds herkenbaar in onze straten. Met de foto-expositie ‘Herkenbaar Tegelen’ maakt de Heemkundige Kring Tegelen weer veel verdwenen gebouwen zichtbaar. In de expositieruimte op de Kerkstraat worden op grote panelen bijna 50 straatbeelden uit de 20e eeuw getoond. Naast deze historische foto’s worden foto’s getoond vanuit hetzelfde perspectief nu. Hierdoor zijn zowel de verdwenen als de nog bestaande gebouwen herkenbaar in beeld.

Hoe zag de Schoolstraat er vroeger uit? En welke gebouwen staan er nu nog? Wie herkent de oude kiosk op het Wilhelminaplein en hotel Geisler op de Grotestraat? En wat is er nog over van Doesborg Machinefabrieken op de St. Rochusstraat en Hekkens IJzergieterijen op de Hoogstraat?

Naast afbeeldingen wordt ook een historische film getoond, verzorgd door de TZBO.

 

De expositie is de derde in rij: eerder verzorgde de Heemkundige Kring een expositie met ansichtkaarten uit 1890-1910 en een expositie over de Passiespelen.

 

Locatie: Ruimte van Tegelen.nl op de Kerkstraat 2A – Tegelen

Geopend op zaterdagen van 11.00-16.00 uur van 26 augustus – 14 oktober 2017. Toegang gratis.

 

Wil je zelf ook een of enkele zaterdagen mee helpen? Meld je dan via info@hktegelen.nl.