Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/03/2018
13:30 - 15:30

Locatie
Gemeentehuis Tegelen

Categorieën


Op vrijdag 16 maart kan eenieder een kijkje nemen in het voormalige gemeentehuis van Tegelen. Een gebouw waar de inwoners de geboorte van hun kinderen aangaven, maar ook het overlijden van familieleden. Hier werden ook kleine boefjes tijdelijk opgesloten, stond de prins op het balkon, werden defilés afgenomen en werden jubilarissen in het zonnetje gezet.

Het voorste gedeelte van het gemeentehuis is op vrijdag 16 maart geopend van 13.30 tot 15.30 uur. Door leden van de Heemkundige Kring Tegelen worden rondleidingen gegeven en er is een mini-expositie. Geïnteresseerden kunnen nogmaals de raadszaal, trouwkamer, kamers van burgemeester en wethouders en de indrukwekkende entreehal bezichtigen, evenals de diverse kunstwerken in het pand.

 

Op de 16e maart wordt ook het eerste exemplaar van de nieuwe aflevering in de reeks ‘Venlose Katernen’ over het voormalige gemeentehuis van Tegelen aan wethouder Jos Teeuwen aangeboden. De publicatie is geschreven door historicus Ragdy van der Hoek in opdracht van het gemeentearchief Venlo, met medewerking van de Heemkundige Kring Tegelen. Het is een uitgebreide beschrijving geworden van de buiten- en binnenkant van het gebouw, evenals het cultuurhistorisch belang. Op de 16e maart is de nieuwe publicatie over het gemeentehuis ook ter plekke te koop.

2018-03-02 Advertentie gemeentehuis