De Heemkundige Kring Tegelen presenteert met trots haar nieuwe boek over de maar liefst 82 Rijksmonumenten in Tegelen en Steyl. Stuk voor stuk pareltjes. Velen heb je nog nooit gezien: ze liggen veilig verscholen achter hoge kloostermuren en stevige hekken. Door Gertie Schouwenberg is ieder van de monumenten beschreven. Adriaan de Roode heeft de parels allen op geweldige foto’s vastgelegd. Het resultaat is een 104 pagina’s dik boek met harde kaft, op A4 formaat en volledig in kleur. Niet te missen in de kast van iedere liefhebber van de rijke Tegelse en Steylerse cultuur.

Een groot deel van de monumenten is te vinden in de tuin van de Roze Zusters in Steyl. Voor het eerst sinds de stichting van de congregatie in 1896 lieten zij een fotocamera toe achter de dikke, metershoge muren rondom hun kloostertuinen. Dat levert unieke beelden op.

Het boek is verkrijgbaar vanaf 8 november, maar kan nu alvast besteld worden via onze webshop. We zorgen er dan voor dat je het boek direct na 8 november thuisbezorgd krijgt. Woon je in Tegelen of Steyl, dan doen we dat gratis.

Bekijk hieronder de trailer van het boek

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een sterretje zijn vereist *

Velden wissenVerzenden