In de vergadering van het Algemeen Bestuur van de Stichting op dinsdag 23 december j.l is de heer Jo van der Velden unaniem gekozen tot voorzitter van de Stichting. Ook de Heemkundige Kring heeft zitting in het algemeen bestuur en draagt op deze wijze haar steentje bij.

Na het plotseling overlijden van voorzitter Piet Visschers in juli jl. hebben een aantal gesprekken plaats gevonden met de heer Jo van der Velden, welke hebben geleid tot zijn kandidaatstelling in het Algemeen Bestuur. Het bestuur is verheugd dat Jo van der Velden, oud wethouder van zowel de gemeente Tegelen als Venlo het voorzitterschap heeft aanvaard. Met Jo van der Velden krijgt de Stichting een daadkrachtig bestuurder met een duidelijke visie op cultuur in het algemeen, maar ook de taak van de gemeente t.a.v. cultuur in het bijzonder. Nadrukkelijk stelt hij dat het mozaïek zowel als parel van Tegelen als uniek mozaïek van Daan Wildschut behouden dient te worden voor de gemeenschap.

Nog even ter herinnering: in Tegelen  was jarenlang het mozaïek van Daan Wildschut prominent zichtbaar op de voorgevel van het voormalige Tegelse ziekenhuis, naderhand verzorgingstehuis Martinushof.

Het grootste mozaïek van Nederland  is inmiddels verwijderd en elders opgeslagen voor restauratie in afwachting van een nieuwe, geschikte locatie. Het mozaïek is tijdelijk vervangen door een fraaie replica, op afstand nauwelijks te onderscheiden van het origineel. De Stichting Gevel Mozaïek Tegelen draagt de verantwoordelijkheid voor het mozaïek en verzamelt gelden om de uiteindelijke restauratie en terugplaatsing mogelijk te maken.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie