We zijn trots om te mogen melden dat begin december onze nieuwste publicatie uitkomt: het boek ‘Roze zusters bekennen kleur’ van Gertie Schouwenberg en Adriaan de Roode. Het boek wordt uitgebracht ter ere van het 125-jarig jubileum van de congregatie van de Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding, ofwel de ‘roze zusters’ naar de kleur van hun habijt.

De roze zusters wonen en werken al 125 jaar in Steyl. Toch zie je ze zelden. Voor schrijfster Gertie Schouwenberg en fotograaf Adriaan de Roode gingen de deuren open. Wat achter de kloostermuren buiten zicht afspeelt, komt nu in beeld. De zusters zijn gefotografeerd tijdens hun bezigheden in de keuken, op kantoor, in de eetzaal, de linnenkamer en in de tuinen. Veel van het huishouden en onderhoud aan het immense klooster doen ze immers nog zelf. Van het zelf maken van kleding tot het maaien van het gras.

Gertie en Adriaan hebben uitstekend de sfeer in en om het klooster in woord en beeld gebracht. Op maar liefst 88 pagina’s is het leven van de roze zusters beschreven en gevisualiseerd. Met mooie en indrukwekkende interviews over onder meer hun roeping, de gebeden, hun werkzaamheden en ontspanning. Het boek ‘Roze zusters bekennen kleur’ is vanaf begin december leverbaar. Een exemplaar van het boek kan nu alvast worden gereserveerd via onze webshop. Het boek met harde kaft en volledig in kleur kost € 10,- en wordt in Tegelen en Steyl gratis bezorgd.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie