De eerste oplage van het boek ‘Roze Zusters bekennen kleur’ was uitverkocht voordat we ‘m van de drukker hadden ontvangen. De reacties zijn lovend! We hebben daarom een tweede oplage besteld. De nieuwe exemplaren verwachten we eind februari van de drukker te ontvangen. Je kan nu alvast een exemplaar reserveren via onze webshop; je krijgt dan een bericht zodra we ‘m kunnen leveren. 

De roze zusters wonen en werken al 125 jaar in Steyl. Toch zie je ze zelden. Voor schrijfster Gertie Schouwenberg en fotograaf Adriaan de Roode gingen de deuren open.

Wat achter de kloostermuren buiten zicht afspeelt, komt nu in beeld. Met de zusters is onder meer gesproken over hun roeping, de gebeden, hun werkzaamheden en ontspanning. De zusters zijn gefotografeerd tijdens hun bezigheden in de keuken, op kantoor, in de eetzaal, de linnenkamer en in de tuinen. Veel van het huishouden en onderhoud aan het immense klooster doen ze immers nog zelf. Van het zelf maken van kleding tot het maaien van het gras.

Gertie en Adriaan hebben uitstekend de sfeer in en om het klooster in woord en beeld gebracht. Ter ere van het 125-jarig jubileum van de congregatie van de Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding werd op maar liefst 88 pagina’s het leven van de roze zusters beschreven en gevisualiseerd.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie