Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 02/11/2019
14:00 - 15:30

Locatie
Zaelke

Categorieën


Op 2 november vindt de presentatie van het boek ‘Het begon aan de Stationsstraat in Tegelen’ plaats. Door medewerking van velen heeft auteur Jeu Quicken de geschiedenis van de Tegelse metaalbedrijven W. Doesborgh & Zonen, Breuer & Doesborgh, J. Breuer Jr. / LMT en Werktuigkundig Adviesbureau Dötsch in woord en beeld kunnen brengen. Voor de totstandkoming van het boek sprak Jeu Quicken met veel oud-medewerkers en hun familieleden en raadpleegde hij diverse archieven. Op 120 pagina’s maakt hij een uitgebreide beschrijving van de ontwikkeling en teloorgang van de bedrijven, de producten die zij maakten én de families en medewerkers hierachter. Veel afbeeldingen geven de gebouwen, producten en mensen een gezicht.

De presentatie is op zaterdag 2 november a.s. om 14.00 uur in ’t Zaelke (Ariënsstraat 21) in Tegelen. Naast de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek wordt door Giel van Hooff een lezing verzorgd over de rol van Tegelen in de Nederlandse metaalindustrie. Giel is voormalig stadshistoricus van Helmond en secretaris van de Federatie Industrieel Erfgoed Nederland.

Het boek ‘Het begon aan de Stationsstraat in Tegelen’ maakt deel uit van een serie over de industrie van Tegelen. Voor de Heemkundige Kring Tegelen is het een welkome aanvulling op het bestaand aanbod aan literatuur over Tegelen.

Het boek is voor € 15,- te koop na afloop van de boekpresentatie. Via de webshop kunt u een of meer exemplaren reserveren. Uw reservering kunt u dan bij de boekpresentatie ophalen. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan sturen wij uw bestelling na afloop aan u toe.

Wij hopen u op 2 november te mogen begroeten.