Op de website van Erfgoednet Limburg maken we zoveel mogelijk van ons archief digitaal beschikbaar, zodat je het overal kan bekijken. Zo vind je op Erfgoednet Limburg van ons:

Aan Erfgoednet Limburg doen een groot aantal historische verenigingen en musea mee. Naast de collecties van de Heem, vind je er bijvoorbeeld ook collecties van het Missiemuseum Steyl, het Ketelhuis Steyl en het Limburgs schutterijmuseum. Je kan dus in Erfgoednet Limburg direct meerdere collecties doorzoeken. Daarmee ontstaat één grote database en online collectie voor Limburg.

 

Hoe werkt ‘t? 

  1. Klik op een van bovenstaande links om direct bij de selectie van ons archief uit te komen. Je kan ook naar de algemene pagina van Erfgoednet of de pagina van de Heemkundige Kring Tegelen op Erfgoednet.
  2. Maak een selectie wat je wilt zien. Je kan de zoekfunctie gebruiken (Zoeken door collecties) of klikken op de soort (objecten, documenten, afbeeldingen, bidprentjes) en daarbinnen selecties maken (van bijv. materiaal, onderwerp of vervaardiger).
  3. Je ziet vervolgens de objecten, documenten of afbeeldingen die je geselecteerd hebt. Daarbij kan je ook de weergave aanpassen. Met de knoppen rechtsboven kan je kiezen uit het weergeven in een kaart (marker in de kaart), het weergeven van alleen foto’s of het weergeven van teksten bij foto’s.
  4. Door op het betreffende object, document of afbeelding te klikken zie je ook de aanvullende informatie (onder de I).
  5. Afbeeldingen kan je eventueel downloaden, delen op Facebook, Twitter of Pinterest of een reactie hierbij plaatsen als de getoonde informatie niet juist is. Daarmee houden we de website ook actueel.

 

Objecten worden gefotografeerd, voorzijden van boeken worden gescand en foto’s worden verbeterd en beschreven. Dit is nog gigantisch veel werk. Een klein team van vrijwilligers is al gevormd. Wil jij ook meehelpen vanuit huis achter je PC? Laat ’t dan even weten via secretaris@hktegelen.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie