In Tegelen en Steyl staan en hangen gigantisch veel kunstwerken. In perkjes en groenstroken, tegen gevels van woningen en bedrijfspanden, in de kloostertuinen en op kerkhoven. De een nog mooier dan de ander. Veel van deze kunstwerken zijn in Tegelen of Steyl gemaakt. We kennen immers in Tegelen en Steyl gigantisch veel kunstenaars, onder meer door de diverse keramische ateliers, glasateliers en de metaalindustrieën. Zo zijn er in Tegelen en Steyl maar liefst 12 kunstwerken te vinden die uit de fabriek van Metaalgieterij Giesen komen. Tegelen en Steyl was (en is) een kweekvijver voor veel kunstenaars.

We hebben de informatie van onze kunstwerken in Tegelen en Steyl zo veel mogelijk bij elkaar gebracht. Op Erfgoednet zijn foto’s van deze kunstwerken opgenomen, zijn de voornaamste (bekende) gegevens vermeld én kan via de kaart gekeken worden welke kunstwerken er in de buurt van je woning bevinden. Waarom staat het kunstwerk er? Wie is de maker? Wat stelt het voor? Antwoord op deze vragen is te krijgen op Erfgoednet.

Met deze informatie is de omgeving in Tegelen en Steyl met andere ogen te bekijken. Telkens met een eigen verhaal. Soms boeiend, soms verrassend. Telkens in ieder geval de moeite waard!

Ken je een kunstwerk dat nog niet in beeld is bij ons? Laat dit dan aan ons weten via onderstaand formulier of secretaris@hktegelen.nl.