Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 08/10/2019
20:00 - 22:00

Locatie
Zaelke

Categorieën


De Heemkundige Kring Tegelen en het Vrouwengilde Tegelen organiseren gezamenlijk een interessante lezing op 8 oktober in ‘t Zaelke. In de lezing met als titel “Enkeltje Venray” schetst Harry Frencken een beeld van de zorg voor psychiatrische patiënten in Limburg door de eeuwen heen, met de nadruk op de geschiedenis van de zorg in de beide psychiatrische instellingen in Venray. Hoe zijn deze instellingen in Venray gekomen? Wat is daaraan vooraf gegaan? Welke behandelingen werden er toegepast en hoe ontwikkelde de zorg voor deze mensen zich door de jaren heen? Hij eindigt met een beeld te schetsen van de hedendaagse situatie.

Harry Frencken was 40 jaar werkzaam in St. Servatius in Venray als Psychiatrisch Verpleegkundige en later als Docent Verpleegkunde.

De lezing wordt ondersteund door een powerpoint presentatie en duurt ongeveer anderhalf uur met halverwege een pauze. Hij eindigt met het beantwoorden van vragen.

Voor leden van het Vrouwengilde en leden van de Heemkundige Kring Tegelen is de lezing gratis toegankelijk. Introducés zijn welkom en betalen € 2,-