Tegelen kent en kende veel slagers, kappers, juweliers, kleermakers en schoenmakers. We hebben een poging gedaan er zo veel mogelijk te benoemen. Missen we er? Laat het ons weten!

De bijgevoegde foto is ons door Hub Reumkens ter beschikking gesteld, daarvoor dank! Ook via Hub Reumkens zijn we nu achter het bestaan van de Tegelse Vereniging van Schoenmakers Sint Crispinus gekomen. Ook daarvoor dank. Inmiddels zijn diverse leden van deze vereniging bekend. Heeft u nog info over deze vereniging horen we dat graag.

Liever in Excel? Het bestand met kappers, schoenmakers, juweliers kleermakers en slagers is hier (versie 30-9-2020) te downloaden.

4 reacties

 1. Gôjjemiddaag.
  Ich zeen in de liés kappers twië kiër de zaak van mién mam sjtaon: Boermans L, Maassjtraot en Salon Lenny, Maassjtraot 35 is ein en dezelfde kapperszaak die dao is gewaes van 1970 wiés 1995 en toén is euvergenaome door de huidige eigenaresse en oétbaatster Diana (Salon Diana).

  • Beste René,
   Dank voor je reactie. We hebben dit direct aangepast! Zo maken we de lijst zo volledig en juist mogelijk!
   John, Heemkundige Kring Tegelen

 2. Ik heb een houten klok met ook een houten uurwerk frame met de naam Cruysberg Tegelen ingebrand . Moet ik daaruit afleiden dat ze ook klokken gemaakt hebben?

  • Beste Henk,
   Hans Cruysberg, Spoorstraat 8, ervoor Spoorstraat 1, verkocht naast goud- en zilverwerk ook horloges en klokken. Klokken werden onder meer van het merk Junghans verkocht, waarbij het mogelijk was dat ze naamplaatjes van de eigen zaak daarop bevestigden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie