Datum/Tijd
Date(s) - 22/02/2024
20:00 - 22:00

Locatie
Harmoniezaal

Categorieën


Van oudsher waren Venlo en Roermond belangrijke havensteden langs de Maas. Vanaf het midden van de zeventiende eeuw steeg het aanzien van de kleine haven te Steyl. Dit leidde ertoe dat uiteindelijk acht handelshuizen zich rond de Steyler haven vestigden. Bekende namen hierbij waren De Rijk, Gubbels, Ronck, Canoij en Franssen

Op donderdag 22 februari verzorgt Marcel Dings op verzoek van de Heemkundige Kring Tegelen een lezing over de handelshuizen en de Maashaven in Steyl. Hij zal uitleggen waarom de haven van Steyl aan betekenis won en welke handelshuizen op welke plek gevestigd waren. Ook zal hij aangeven welke goederen vervoerd werden, waar ze opgeslagen werden en wat hun vertrekpunt en eindbestemming was.

Marcel Dings (1959) is een Tegels historicus, gespecialiseerd in de geschiedenis van Tegelen en van keramische bedrijven in Nederland. Hij publiceert regelmatig over onderwerpen betreffende het verleden van Tegelen en van keramiek.

De lezing begint om 20.00 uur in de Harmoniezaal, Posthuisstraat 30, 5931 EN Tegelen. Niet-leden van de Heem betalen € 5,- entree.