DSC_3670

Voor het eerst sinds bijna veertig jaar werd het slotklooster aan de Van Wevelickhovenstraat in Tegelen dat in de plaatselijke volksmond bekend staat als de Oude Munt, opengesteld voor publiek. Dat veel mensen de weg zouden vinden naar de v Wevelickhovenstraat hadden we natuurlijk gehoopt maar de aantallen bezoekers die uiteindelijk kwamen hebben onze verwachtingen overtroffen. Naar schatting kwamen er tussen de 800- 1000 bezoekers het klooster De Oude Munt bezoeken. Het prachtige weer hielp hier natuurlijk bij. Met een prachtig uitgezette route door de tuinen en door het klooster gebouw zelf konden de vele mensen genieten van het mooie wat het klooster te bieden heeft. Uitleg van de zusters en van de vrijwilligers van de Heemkundige Kring maakte de tocht nog interessanter. Er werden dan ook honderden vragen beantwoord. In de Lourdesgrot werden ontelbare kaarsjes aangestoken door de bezoekers. De Heemkundige Kring en de zuster kunnen terugkijken op een prachtige dag die, mede door de respectvolle houding van het publiek, een eclatant succes werd.

2 reacties

 1. ik was in tijd van de afscheid dag ziek en kon geen bezoek brengen van mijn oude kostschool
  zijn er of is er een filmopname c.q. foto’s van die laatste dag of interieur?
  eventuele kosten worden zeker vergoed

 2. Helaas mijn reactie is verdwenen, wellicht wat genuanceerder nu.
  Tegelen? Kostschool? 1959-66? Een ware horror ervaring die me tot de dag van vandaag nog achtervolgt.

  Zusters? Krengen waren het. Als er een hel bestaat dan komt een flink gedeelte van deze nonnen daar terecht, evenals ik.
  Alleen hoop ik dan van ganser harte dat ik het deze keer ben die aan de andere kant van de geestelijke en fysieke klappen sta.

  Voor de mensen die dit klooster “omarmen”, voor honderden kinderen is het een hel geweest. Beschouw het niet als een “Deugd” maar eerder als een internaat, straf, what ever..
  Wat heeft het mij geleerd? Niemand vertrouwen, liegen, bedriegen, haten en een afkeer van alles wat met kerk te maken heeft.

  P.s.
  Geloof en kerk zijn mi 2 verschilende dingen.
  Maar vooral.. beschouw het niet als bedevaartsoort, het is voor velen een hel geweest.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie