Datum/Tijd
Date(s) - 25/06/2022
12:00 - 16:00

Locatie
KOSO

Categorieën


Op zaterdag 25 juni organiseert de Heem tussen 12.00 en 16.00 uur diverse activiteiten in én om de KOSO. We zetten de deuren open en laten heel Tegelen het mooie van ons Tegelen zien en horen!

Gedurende de gehele middag is er een voorstelling van ‘oude ansichten’ uit Tegelen en gelegenheid tot het stellen van vragen over bidprentjes, genealogie en ander archiefmateriaal van de Heem.

 

Winnaars Veldeke Tegelse declamatiewedstrijd
De jeugd heeft de toekomst. Om 12.30 treden de winnaars van de Veldeke declamatiewedstrijd op. Jip Hendriks, Mischa van Enckevort en Minou van Hees declameren hun gedichtjes in Tegels dialect.

 

Boekpresentaties
Schrijvers vertellen over hun boeken en beantwoorden vragen.

  • 13.30 uur: Gertie Schouwenberg over haar boek ‘Roze Zusters bekennen kleur’.
  • 14.30 uur: Frank Poeth en Marcel Dings over hun boek ‘Het militaire leven van Joachim Reinhold von Glasenapp’. Frank vertelt over de bewapening en het uniform.

 

Tegels voor beginners en gevorderden
Om 15.15 uur geeft Toine Ambaum een korte presentatie over het Tegels laeze en sjriéve en kunnen er vragen worden gesteld over ons dialect.

 

Fotospeurtocht
Bij 12 winkeliers op de Kerkstraat hangen van zaterdag 18 t/m 25 juni foto’s van Tegelen en Steyl.

  • Voor kinderen: verzamel de letters en vul ze in op het antwoordformulier. Welk Tegels woord komt eruit?
  • Voor volwassenen: beantwoord de vragen op het antwoordformulier; iedereen die tenminste 7 foto’s herkent, maakt kans op een prijsje.

De formulieren zijn die week te verkrijgen bij de winkeliers, bij de KOSO en te downloaden: hier voor kinderen én hier voor de volwassenen.
Inleveren van de formulieren kan op 25 juni bij de KOSO.

 

Bijzondere aanbiedingen
Diverse artikelen zijn alleen die dag bij de KOSO en via onze webshop extra voordelig.