In augustus 2021 hebben we het wegkruis dat hing aan het appartementengebouw Krekelsberghof, op de hoek Kruisstraat-Stationsstraat in Tegelen, van de gevel gehaald. Het kruis en het kruisbeeld waren in een slechte staat, waardoor enkele onderdelen van het houtwerk en keramieken corpus los kwamen. Dit met risico op lichamelijk letsel bij passanten en nog meer beschadiging van het religieus kunstwerk. Kunstenaar Jan Lucker is vervolgens aan het werk gegaan met het kruisbeeld en heeft dit ondertussen gerestaureerd. Diverse barsten zijn hersteld, het beeld is gezuiverd en een hand en voeten van het corpus zijn opnieuw bevestigd.

Het houtwerk diende in het geheel vernieuwd te worden. Nick Willems van Willems Timmerwerken heeft ondertussen een geheel nieuw houten kruis gemaakt. Samen met Gertjan Gielen wordt een dak boven het kruis gerealiseerd. We zijn enorm blij met hun inzet voor het behoud van dit wegkruis!

De Heem heeft ondertussen een vergunning ontvangen voor het herplaatsen van het kruis aan de overzijde van het kruispunt, in het perkje op de hoek Industriestraat-Spoorstraat. Hiervoor zijn ondertussen ook al twee verkeersborden verplaatst, zodat er vrij zicht is op het toekomstige kruis. We verwachten vóór de zomervakantie het kruis te kunnen plaatsen en te kunnen zegenen. Houd de berichten van de Heem in de gaten!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie