Waar vroeger monniken rondliepen en hun gezang de kloosterkapel vulde, is het nu rustig. De mystiek is echter gebleven.

De Trappisten vestigen zich in 1884 in Tegelen. Vanuit het Belgische Westmalle vertrekken de eerste kloosterlingen naar een kleine boerderij op de Ulingsheide, destijds een verlaten gebied aan de grens met Duitsland. In de loop van de tijd ontstaat het klooster zoals wij dit nu kennen.

In 1933 wordt het klooster verheven tot abdij. Een brand vernielt in 1943 een groot deel van het klooster. De trappisten pakken de zaak voortvarend op. In de jaren na de oorlog wordt een groot gedeelte van het klooster opnieuw opgebouwd waarbij enkele “moderniteiten” worden ingepast, zoals individuele wasgelegenheden en slaapvertrekken.

Het trappistenklooster kunt u niet zonder gids bezoeken. De Heemkundige Kring Tegelen verzorgt rondleidingen in samenwerking met Emmaus-Feniks. 

Op de volgende zaterdagen start om 11.00 uur een rondleiding. Kosten voor de rondleiding bedragen € 5,- per persoon. Graag 10 minuten vooraf melden en verzamelen bij de ingang (poort) van het complex. Indien u met meer dan 2 personen wilt deelnemen, dan graag ons vooraf informeren via mail.

  • 1 juni 2019
  • 22 juni 2019
  • 13 juli 2019
  • 27 juli 2019
  • 10 augustus 2019

Op andere dagen en tijden (m.u.v. officiële feestdagen, carnaval en oudjaarsdag) verzorgen we rondleidingen op verzoek voor groepen. Om hiervan gebruik te maken kan onderstaand formulier ingevuld worden. Na aanmelding nemen we contact met u op om de mogelijkheden op de gewenste datum en tijd te bespreken.

De rondleidingen zijn te combineren met koffie/thee en gebak en/of een lunch. Het restaurant is op zondagen en maandagen gesloten. Op deze dagen worden wel rondleidingen op verzoek gegeven.

Enkele ruimten zijn voor minder validen moeilijk toegankelijk.

Aanvraagformulier voor groepen

Aanvragen dienen minimaal één week van te voren bij ons binnen te zijn. Des te eerder we van jullie bezoek weten, des te groter de kans dat we aan jullie wensen kunnen voldoen.
Aanvraag voor de datum (verplicht)

Aanvangstijden voor de rondleidingen zijn mogelijk tussen 9.00 en 16.00 uur.
Gewenste aanvangstijd

Voor een rondleiding tot/met 8 personen rekenen we een totaalbedrag van € 40,-. De kosten voor iedere extra persoon zijn € 5,-.
Grootte van de groep:

Samenstelling groep
FamilieBedrijfVriendenVerenigingAnders

Gemiddelde leeftijd

Naam van contactpersoon (verplicht)

Uw adres (verplicht)
Adres
Plaats

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Speciale wensen

Na het verzenden nemen we contact met je op om de gevraagde datum/tijd te bevestigen.
Let op! De bevestigingsmail kan bij ongewenste mail terecht komen.