Waar vroeger monniken rondliepen en hun gezang de kloosterkapel vulde, is het nu rustig. De mystiek is echter gebleven.

De Trappisten vestigen zich in 1884 in Tegelen. Vanuit het Belgische Westmalle vertrekken de eerste kloosterlingen naar een kleine boerderij op de Ulingsheide, destijds een verlaten gebied aan de grens met Duitsland. In de loop van de tijd ontstaat het klooster zoals wij dit nu kennen.

In 1933 wordt het klooster verheven tot abdij. Een brand vernielt in 1943 een groot deel van het klooster. De trappisten pakken de zaak voortvarend op. In de jaren na de oorlog wordt een groot gedeelte van het klooster opnieuw opgebouwd waarbij enkele “moderniteiten” worden ingepast, zoals individuele wasgelegenheden en slaapvertrekken.

Het trappistenklooster kunt u niet zonder gids bezoeken. De Heemkundige Kring Tegelen verzorgt rondleidingen in samenwerking met Emmaus-Feniks. 

Rondleidingen voor individuen en kleine groepen
Op enkele zaterdagen verzorgen we rondleidingen voor individuen en kleine groepen. Deze zijn op:

  • 7 september 2019
  • 21 september 2019

De rondleidingen voor kleine groepen en individuen beginnen om 11.00 uur. Deelnemers dienen zich om 10.50 te melden aan de buitenzijde van de hoofdingang van het klooster, Ulingsheide 3 (bij de half ronde poort). De kosten van € 5,- per persoon dienen gepast aan de gids overhandigd te worden. Indien u met meer dan 2 personen wilt deelnemen aan de rondleidingen voor individuen en kleine groepen, dan horen we dit graag vooraf via info@hktegelen.nl.

Rondleidingen voor groepen
We verzorgen voor groepen rondleidingen op verzoek. Om hiervan gebruik te maken kan onderstaand formulier ingevuld worden. Na aanmelding nemen we contact met u op om de mogelijkheden op de gewenste datum en tijd te bespreken.

De rondleidingen zijn te combineren met koffie/thee en gebak en/of een lunch. Het restaurant is op zondagen en maandagen gesloten. Op deze dagen worden wel rondleidingen op verzoek gegeven.

Enkele ruimten zijn voor minder validen moeilijk toegankelijk. Op zondagen en maandagen is het niet mogelijk om het pand met een rolstoel te betreden. Op overige dagen kan dit wel: mensen in een rolstoel kunnen helaas de bovenverdieping (met de slaapvertrekken) niet bezichtigen.

Aanvraagformulier voor groepen

Aanvragen dienen minimaal één week van te voren bij ons binnen te zijn. Des te eerder we van jullie bezoek weten, des te groter de kans dat we aan jullie wensen kunnen voldoen.
Aanvraag voor de datum (verplicht)

Aanvangstijden voor de rondleidingen zijn mogelijk tussen 9.00 en 16.00 uur.
Gewenste aanvangstijd

Voor een rondleiding tot/met 8 personen rekenen we een totaalbedrag van € 40,-. De kosten voor iedere extra persoon zijn € 5,-.
Grootte van de groep:

Samenstelling groep
FamilieBedrijfVriendenVerenigingAnders

Gemiddelde leeftijd

Naam van contactpersoon (verplicht)

Uw adres (verplicht)
Adres
Plaats

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Speciale wensen

Na het verzenden nemen we contact met je op om de gevraagde datum/tijd te bevestigen.
Let op! De bevestigingsmail kan bij ongewenste mail terecht komen.