Waar vroeger monniken rondliepen en hun gezang de kloosterkapel vulde, is het nu rustig. De mystiek is echter gebleven.

De Trappisten vestigen zich in 1884 in Tegelen. Vanuit het Belgische Westmalle vertrekken de eerste kloosterlingen naar een kleine boerderij op de Ulingsheide, destijds een verlaten gebied aan de grens met Duitsland. In de loop van de tijd ontstaat het klooster zoals wij dit nu kennen.

In 1933 wordt het klooster verheven tot abdij. Een brand vernielt in 1943 een groot deel van het klooster. De trappisten pakken de zaak voortvarend op. In de jaren na de oorlog wordt een groot gedeelte van het klooster opnieuw opgebouwd waarbij enkele “moderniteiten” worden ingepast, zoals individuele wasgelegenheden en slaapvertrekken.

Het voormalige Trappistenklooster kunt u niet zonder gids bezoeken. De Heemkundige Kring Tegelen verzorgt rondleidingen in samenwerking met Rendiz. 

Rondleidingen voor groepen
We verzorgen ook rondleidingen op verzoek op andere gewenste momenten. De kosten per groep zijn € 40,- tot 8 personen en hierna € 5,- per persoon extra. Om hiervan gebruik te maken kan onderstaand formulier ingevuld worden. Na aanmelding nemen we contact met u op om de mogelijkheden op de gewenste datum en tijd te bespreken.

De rondleidingen zijn te combineren met koffie/thee en gebak en/of een lunch in het restaurant van Abdij Ulingsheide of bij café restaurant Oelespot

 • Café-restaurant De Refter van Rendiz in Abdij Ulingsheide is te bereiken via info@abdijulingsheide.nl of telefoon 077 303 1001 en is open op woensdagen, zaterdagen en zondagen van 12 tot 17 uur. Zie ook de website
 • Café-restaurant De Oelespot is van dinsdag tot/met zondag geopend van 12.00 tot 21.00 uur. Zij zijn te bereiken via post@oelespot.nl of telefoon 077- 373 0356. Zie ook https://www.ulingsheide.nl/.

In de maanden november t/m maart plannen we geen rondleidingen. Reden hiervoor is dat we in deze periode maar beperkt over gidsen kunnen beschikken, het verwarmen van het gebouw veel kost en het vroeg donker is.

Enkele ruimten zijn voor minder validen moeilijk toegankelijk. Het pand kan met een rolstoel betreden worden: in verband met benodigde sleutels horen we graag vooraf als een of meerdere deelnemers aan de rondleiding volledig rolstoelafhankelijk zijn. Mensen in een rolstoel kunnen helaas de bovenverdieping (met de slaapvertrekken) niet bezichtigen.

 

Aanvraagformulier 

 

  Aanvragen dienen minimaal één week van te voren bij ons binnen te zijn. Des te eerder we van jullie bezoek weten, des te groter de kans dat we aan jullie wensen kunnen voldoen.
  Aanvraag voor de datum (verplicht)

  Aanvangstijden voor de rondleidingen zijn mogelijk tussen 10.00 en 14.00 uur.
  Gewenste aanvangstijd

  De kosten voor een groep tot/met 8 personen zijn € 40,-. Voor iedere persoon extra bedragen de kosten € 5,-.
  Grootte van de groep (verplicht):

  Samenstelling groep
  FamilieBedrijfVriendenVerenigingAnders

  Gemiddelde leeftijd

  Naam van contactpersoon (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Adres
  Plaats

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Speciale wensen

  Na het verzenden nemen we contact met je op om de gevraagde datum/tijd te bevestigen.
  Let op! De bevestigingsmail kan bij ongewenste mail terecht komen.

  https://youtu.be/piyq2wzjRzA