Waar vroeger monniken rondliepen en hun gezang de kloosterkapel vulde, is het nu rustig. De mystiek is echter gebleven.

De Trappisten vestigen zich in 1884 in Tegelen. Vanuit het Belgische Westmalle vertrekken de eerste kloosterlingen naar een kleine boerderij op de Ulingsheide, destijds een verlaten gebied aan de grens met Duitsland. In de loop van de tijd ontstaat het klooster zoals wij dit nu kennen.

In 1933 wordt het klooster verheven tot abdij. Een brand vernielt in 1943 een groot deel van het klooster. De trappisten pakken de zaak voortvarend op. In de jaren na de oorlog wordt een groot gedeelte van het klooster opnieuw opgebouwd waarbij enkele “moderniteiten” worden ingepast, zoals individuele wasgelegenheden en slaapvertrekken.

Het voormalige Trappistenklooster kunt u niet zonder gids bezoeken. De Heemkundige Kring Tegelen verzorgt rondleidingen in samenwerking met Emmaus-Feniks. 

Rondleidingen voor groepen
In de maanden april t/m oktober verzorgen we op dinsdagen t/m zaterdagen voor groepen rondleidingen op verzoek. Om hiervan gebruik te maken kan onderstaand formulier ingevuld worden. Na aanmelding nemen we contact met u op om de mogelijkheden op de gewenste datum en tijd te bespreken.

De rondleidingen zijn te combineren met koffie/thee en gebak en/of een lunch. Het restaurant is op zondagen en maandagen gesloten.

In de maanden november t/m maart plannen we geen rondleidingen. Reden hiervoor is dat we in deze periode maar beperkt over gidsen kunnen beschikken, het verwarmen van het gebouw veel kost en het vroeg donker is.

Enkele ruimten zijn voor minder validen moeilijk toegankelijk. Op zondagen en maandagen is het niet mogelijk om het pand met een rolstoel te betreden. Op overige dagen kan dit wel: mensen in een rolstoel kunnen helaas de bovenverdieping (met de slaapvertrekken) niet bezichtigen.

Aanvraagformulier voor groepen

 

  Aanvragen dienen minimaal één week van te voren bij ons binnen te zijn. Des te eerder we van jullie bezoek weten, des te groter de kans dat we aan jullie wensen kunnen voldoen.
  Aanvraag voor de datum (verplicht)

  Aanvangstijden voor de rondleidingen zijn mogelijk tussen 9.00 en 16.00 uur.
  Gewenste aanvangstijd

  In verband met de coronamaatregelen zijn de groepen maximaal 8 personen groot. De kosten per groep zijn € 40,-. Bij groepen die groter zijn dan 8 personen zijn meerdere gidsen nodig. De kosten zijn in dat geval € 5,- per persoon.
  Grootte van de groep (verplicht):

  Samenstelling groep
  FamilieBedrijfVriendenVerenigingAnders

  Gemiddelde leeftijd

  Naam van contactpersoon (verplicht)

  Uw adres (verplicht)
  Adres
  Plaats

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Speciale wensen

  Na het verzenden nemen we contact met je op om de gevraagde datum/tijd te bevestigen.
  Let op! De bevestigingsmail kan bij ongewenste mail terecht komen.