Provincie, gemeente en missiehuis maken herbestemming drukkerij kloosterdorp Steyl mogelijk

Met de komst van het wereldpaviljoen in de drukkerij van Kloosterdorp Steyl, is de eerste herbestemming binnen het rijksbeschermde drukkerijcomplex een feit. Doorslaggevend is de bijdrage van de Provincie Limburg van ruim € 40.000,00 om het plan haalbaar te maken. Ook de gemeente Venlo en Missiehuis St. Michael leveren een bijdrage van respectievelijk € 15.000,00 en € 25.000,00. Het Wereldpaviljoen zelf zorgt voor de inrichting.

Gedeputeerde Noësteyll Lebens is verheugd over deze gezamenlijke inspanning: “Niet alleen krijgt een industrieel én tevens religieus erfgoed een duurzame passende bestemming, maar hiermee wordt ook een eerste belangrijke stap gezet in het transformatieproces van het Kloosterdorp Steyl”.

De hoofdentree van het drukkerijcomplex wordt volgens de plannen opgewaardeerd en vormt zo de ontvangst en receptie voor het inleefatelier Nicaragua van het Wereldpaviljoen. Daarnaast worden de installaties nieuw leven ingeblazen en wordt ook de brandveiligheid gegarandeerd. Hiermee komt de met Hemelvaartsdag 2014 beoogde opening van het Wereldpaviljoen steeds dichterbij en ontstaat een eerste vliegwiel voor de verdere herbestemming en transformatie van het Kloosterdorp Steyl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie