De Heem zet zich met het Actiecomité Ulingsheide in voor een duurzaam voortbestaan van het voormalig Trappistenklooster Ulingsheide. Het comité verzoekt het bestuur van Emmaus-Feniks, het klooster Lilbosch als gedeeltelijke eigenaar en de gemeente Venlo alleen medewerking te verlenen aan plannen voor de voormalige Abdij Ulingsheide en omliggend gebied die passen binnen het unieke karakter en beleving van het gebied. Hiervoor is op 12 januari deze brief verstuurd aan het college van B&W van de gemeente Venlo en Nettetal, het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg, de abt van Trappistenabdij Lilbosch, het bestuur van Emmaus Feniks én initiatiefnemer Raas/Werkconsult.

Hiervoor zijn zoveel mogelijk steunbetuigingen nodig. Steun kan worden gegeven door de petitie te ondertekenen. Je vindt ‘m hier. Om de petitie te ondertekenen vul je enkele gegevens in en klik je vervolgens op de link in de bevestigingsmail. Deze extra stappen zijn nodig om eventuele fraude te voorkomen en je stem goed te laten meetellen.

Deel de petitie ook vooral!

Het Actiecomité Ulingsheide bestaat uit omwonenden, bezoekers en gebruikers van het kloostercomplex en het omliggende natuurgebied.

We hebben zorgen over de ongepaste druk op de Ulingsheide. De impact van de huidige initiatieven om 500-750 arbeidsmigranten te huisvesten in chalets is enorm: het plaatsen van meer dan 100 woonunits in de kloostertuin, intensieve bewoning van de kloostergebouwen door mensen die de historische waarde van de gebouwen niet kennen, aanleg van honderden parkeerplaatsen, vele extra vervoersbewegingen over de smalle wegen en door de afgelegen ligging voor arbeidsmigranten ongewenste afhankelijkheid van werkgever, die tevens verhuurder én aanbieder van services zijn, zoals winkel, vervoer, etc.

Voor de Heemkundige Kring is vooral het behoud van het cultureel erfgoed en de toegankelijkheid voor de gemeenschap van groot belang.

De groep van omwonenden, bezoekers en gebruikers van het complex realiseert zich dat er iets moet gebeuren op het kloostercomplex, zodat dit ook voor de toekomst behouden blijft. Samen wensen ze te komen tot een toekomstbestendig gebruik van het kloostercomplex met een waardige invulling voor de mensen, het complex en haar omgeving. Alle hulp kunnen we gebruiken. Meedenken en meedoen? Laat ’t weten via info@hktegelen.nl.

6 thoughts on “Online petitie voor steun Actiecomité Ulingsheide

 1. Jo Strijbosch

  Ik ben het helemaal eens met het Actiecomité Ulingsheide. Handen af van dit unieke gebied en monument.

  • Thijs Marnix

   Laat dit cultureel erfgoed blijven bestaan. Handen af van dit unieke gebied en monument.

 2. Peter Augustus

  Ik ben het er niet mee eens dat dit gebied gebruikt word voor zulke doeleinden.

 3. Th. v. Boekhold

  Ik ben het helemaal eens met het Actiecomité Ulingsheide. Handen af van dit unieke gebied en monument.

 4. Elina

  Voor behoud van dit prachtige klooster,met een goede invulling voor een
  toekomst voor Emmaus en omgeving

 5. Math Oehlen

  Zie dit alarmerend antwoord van Gedeputeerde Staten:

  https://ris2.ibabs.eu/Reports/ViewListEntry/Limburg/005feb1f-9059-40ea-918f-28e752201a5a

  citaat:
  “……In de koopovereenkomst zal Emmaus Feniks zekerheidshalve de ontbindende voorwaarde opnemen, dat
  de overeenkomst wordt ontbonden, indien wij de gevraagde toestemming niet verlenen.
  Mocht een en ander voorspoedig verlopen, dan wordt de notariële acte van levering eind maart 2020
  gepasseerd. ……”

  “Voorspoedig”. Merkwaardige formulering in dit verband. En, hoe zou een koper eind maart al kunnen kopen als de ruimtelijke inpassing niet eens wordt besproken, laat staan aan de orde is geweest. Het lijkt er op dat GS (en gemeente?) de ruimtelijke inpasbaarheid van een ontwikkeling compleet oninteressant vinden. Merkwaardig dat nagenoeg alle reacties nou juist daar over gaan, maar onze bestuurders hier tot nu toe met geen woord over reppen. Dat zal niet voor niets zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een sterretje zijn vereist *

Velden wissenVerzenden