Afgelopen jaar hebben we vaak aandacht gevraagd voor de Tegelse en Steyler slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Met name ons lid Jos Wolbertus heeft getracht deze slachtoffers allen in beeld te krijgen. Dit enorme uitzoekwerk heeft geleid tot een overzicht van 81 slachtoffers die zijn geboren in Tegelen/Steyl, 13 slachtoffers die buiten Tegelen/Steyl zijn geboren, maar wel hier om het leven kwamen en 68 slachtoffers die in Tegelen/Steyl woonden/geboren zijn en vrijwillig of gedwongen hebben meegeholpen aan Duitse zijde. De informatie die we van deze slachtoffers hebben kunnen vinden, is hier opgenomen.

Bij het maken van dit overzicht is nog niet gekeken naar de Tegelse en Steyler slachtoffers die om  het leven kwamen in Japan (1942-1945) en/of Nederlands Indië (1945-1950). Sjeng Ewalds heeft hier onderzoek naar gedaan en komt tot een overzicht van 9 Tegelse/Steyler slachtoffers in Nederlands Indië én 8 Tegelse/Steyler slachtoffers in Japan. De informatie die we van deze slachtoffers hebben, hebben we hieronder opgenomen.

Reacties op de lijst ontvangen we graag via info@hktegelen.nl of via onderstaand formulier. De lijsten zijn te sorteren door op de kolomtitel te klikken of de zoekfunctie boven de lijst te gebruiken. Door op het groen plusje vóór de naam te klikken wordt meer informatie zichtbaar.

Overleden in strijd 1942-1945 met Japan

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1h6rZPbbhir9BbSbRu-FfAe_VpmBQmhHGq5cDSVqihns/edit?usp=sharing” datatables_page_length=”150″]

Overleden in strijd 1945 t/m 1950 in Nederlands Indië

[gdoc key=”https://docs.google.com/spreadsheets/d/1U1LKSAA0i95kMeoZPtm4O0NAS_QN8WiwPrJl_ExIKtw/edit?usp=sharing” datatables_page_length=”150″]

Reageer op dit overzicht

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw reactie


  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Ook kan op de volgende manieren contact met ons opgenomen worden:
  1. Maak een afspraak om op dinsdagmiddag of woensdagavond naar het Heemlokaal te komen, Bongerdstraat 223 (rechts achter Bongerdflat).
  2. Telefonisch zijn we te bereiken via het secretariaat (0629381351)
  3. Stuur een mailtje naar info@hktegelen.nl.
  4. Stuur een bericht vanaf onze pagina op Facebook (www.facebook.com/heemtegelen).

  Geef een reactie

  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

  Plaats reactie