Gertie Schouwenberg beschrijft het leven van het 10-jarige Tegelse meisje Maaike Jacobs tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het fictieve verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten in Tegelen en Steyl. Naast dit verhaal worden de diverse oorlogsmonumenten / herinneringen aan de oorlog die nog zichtbaar zijn in Tegelen en Steyl (o.a. kogelgaten, herdenkingsmonumenten, etc.) beschreven en in beeld gebracht. De mooie foto’s in dit boek zijn gemaakt door Adriaan de Roode.

Op 10 mei 1940 trekken Duitse soldaten over de Kaldenkerkerweg Tegelen binnen. De Tweede Wereldoorlog is begonnen. De 10-jarige Maaike Jacobs vindt dat een spannend avontuur. Vooral oefenen voor het luchtalarm is leuk. Ze begrijpt niet dat haar ouders zich zo druk maken. Gewoon op  tijd in de schuilkelder zitten, dan is er niks aan de hand. Maar zonder dat ze het merkt, komt het gevaar steeds dichterbij…”

Het doel van het boek is het leven in, gevoel tijdens en effecten na de oorlog voor de oudste basisschoolkinderen in woord en beeld te brengen. Hoe was het leven voor een kind in een periode dat de vrijheid beperkt wordt? Het boek is leverbaar via onze webshop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie