Jos Wolbertus heeft 5 jaar lang interviews gehouden en onderzoek gedaan naar de aangrijpende oorlogservaringen van Tegelse en Steylerse inwoners. Op 248 pagina’s zijn in 3 delen 35 verhalen opgenomen. Het grootste deel van de verhalen zijn beschrijvingen van gebeurtenissen die door inwoners van Tegelen en Steyl zijn beleefd.

Presentatie van het boek vindt op 8 maart plaats tijdens het bevrijdingsconcert in De Haandert. Er kan nu alvast op het boek worden ingeschreven via onze webshop.

Het leven van verzetsstrijder Sef Feijen, het drama van de familie Giesen in Nabben, de zoektocht naar de verdwenen Wim Beurskens, de brieven uit het verzet van Theo Treuen, de belevingen van onderduiker Pieter de Kruif, het bombardement op de trein van Wiel van Rhee en de verhalen van de 219 Tegelse kinderen die na de oorlog in het buitenland konden aansterken zijn slechts enkele van de aangrijpende verhalen van inwoners uit Tegelen en Steyl. In deel B van het boek zijn vier verhalen opgenomen ‘euver de päöl’. De verhalen maken inzichtelijk dat de oorlog ook bij onze buren uit Kaldenkerken zorgde voor veel ellende en verdriet. In het laatste deel van het boek wordt het dagelijks leven tijdens de oorlog beschreven aan de hand van zes dagboeken.

De verhalen die in het boek zijn uitgewerkt zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie