We zijn enorm blij dat de oude sigarenfabriek van Vossen-Breuers behouden blijft en met koopappartementen een nuttige en duurzame functie krijgt. Het pand is een van de weinige overblijfselen van de sigarenindustrie in Tegelen, die mede ervoor gezorgd heeft dat Tegelen op de kaart werd gezet.
Dagblad de Limburger liet vandaag weten dat architect Theo Verheijen een oplossing heeft bedacht voor behoud van het gebouw. Eerder leek het technisch onhaalbaar om het pand voor woningbouw te bestemmen. Daar is nu dus een mooie oplossing voor bedacht. Projectontwikkelaar Van Wijnen had eerder het plan om alle gebouwen op het terrein te verwijderen en 43 woningen en appartementen te realiseren. Van Wijnen is nu bereid het pand te verkopen aan projectontwikkelaar Venterra, die het plan gaan realiseren. Daarvoor zal de gemeente Venlo het pand als gemeentelijk monument gaan aanwijzen. Als de procedures zijn doorlopen en de verkoop van de appartementen voorspoedig verloopt, start Venterra in het najaar van 2021 met de verbouwing.
Afbeelding: Verheijen Smeets Architecten – Impressie van de voormalige sigarenfabriek in Tegelen na de verbouwing tot appartementencomplex.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie