Op dinsdag 13 december wordt onze jaarlijkse dialect-avond gehouden. Toegang is alleen voor leden. Nog geen lid? Meld je dan eerst aan.

In een lezing over de streektalen in Noord-Limburg vertelt Frens Bakker over waarom het Limburgs meer dan andere dialecten in Nederland afwijkt van de standaardtaal, waarom het “plat” hier veel meer wordt gepraat dan elders en gaat hij kort in op de dialectverschillen in de gemeente Venlo. Tevens vertelt hij iets over indeling van de dialecten in Noord-Limburg en onze Duitse buurplaatsen. Frens Bakker, geboren in Blerick, heeft in Nijmegen Duits gestudeerd met dialectkunde als bijvak. In binnen- en buitenland heeft hij Nederlands en Duits gegeven en nu werkt hij bij het talencentrum van de Radboud Universiteit in Nijmegen. In november is hij gepromoveerd op een proefschrift getiteld ‘Waar scheiden de dialecten in Noord-Limburg?’

Weej belaove uch det ‘t ‘ne lieërzame en gezellige aovend geit waere, dae traditiegetrouw wuuert aafgesjlaote mèt klengere en ‘n heerlik hepke in buffetvorm en drenkske(s), verzorg door Miep Reitsma, Riet Leenen en eur crew, uch aangebaoje door de Heemkundige Krink. Öm ‘n idee te kriege wievuuel persoeëne weej kènne verwachte, wille weej uch vraoge öm óngersjtaond formulier vur 9 december in te vulle.

  Aanvragen dienen minimaal één week van te voren bij ons binnen te zijn. Des te eerder we van jullie bezoek weten, des te groter de kans dat we aan jullie wensen kunnen voldoen.
  Aanvraag voor de datum (verplicht)

  Aanvangstijden voor de rondleidingen zijn mogelijk tussen 10.00 en 14.00 uur.
  Gewenste aanvangstijd

  De kosten voor een groep tot/met 8 personen zijn € 40,-. Voor iedere persoon extra bedragen de kosten € 5,-.
  Grootte van de groep (verplicht):

  Samenstelling groep
  FamilieBedrijfVriendenVerenigingAnders

  Gemiddelde leeftijd

  Naam van contactpersoon (verplicht)

  Uw adres (verplicht)
  Adres
  Plaats

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Speciale wensen

  Na het verzenden nemen we contact met je op om de gevraagde datum/tijd te bevestigen.
  Let op! De bevestigingsmail kan bij ongewenste mail terecht komen.