Op dinsdag 13 december wordt onze jaarlijkse dialect-avond gehouden. Toegang is alleen voor leden. Nog geen lid? Meld je dan eerst aan.

In een lezing over de streektalen in Noord-Limburg vertelt Frens Bakker over waarom het Limburgs meer dan andere dialecten in Nederland afwijkt van de standaardtaal, waarom het “plat” hier veel meer wordt gepraat dan elders en gaat hij kort in op de dialectverschillen in de gemeente Venlo. Tevens vertelt hij iets over indeling van de dialecten in Noord-Limburg en onze Duitse buurplaatsen. Frens Bakker, geboren in Blerick, heeft in Nijmegen Duits gestudeerd met dialectkunde als bijvak. In binnen- en buitenland heeft hij Nederlands en Duits gegeven en nu werkt hij bij het talencentrum van de Radboud Universiteit in Nijmegen. In november is hij gepromoveerd op een proefschrift getiteld ‘Waar scheiden de dialecten in Noord-Limburg?’

Weej belaove uch det ‘t ‘ne lieërzame en gezellige aovend geit waere, dae traditiegetrouw wuuert aafgesjlaote mèt klengere en ‘n heerlik hepke in buffetvorm en drenkske(s), verzorg door Miep Reitsma, Riet Leenen en eur crew, uch aangebaoje door de Heemkundige Krink.