In 1978 werd de Heemkundige Kring Tegelen opgericht in de kantine van Poeth Machinefabriek. Door bemiddeling van Hein Poeth konden we onze receptie op de plek organiseren waar het allemaal begon. Vanaf vrijdagmiddag werd door diverse vrijwilligers hard gewerkt om de kantine klaar te maken voor de avond. Om 19.30 uur stond het bestuur klaar om de 1e gasten op te vangen. En deze lieten niet lang op zich wachten. Vanaf de 1e minuut stroomden de mensen naar binnen. Leden, oud-leden, relaties, de diverse Heemverenigingen uit de omgeving, Veldeke, schoolbestuur, gemeente en natuurlijk de wethouder Frans Schatorjé volgende elkaar snel op. Rond 20.15 uur was de ruimte goed gevuld en konden de, door bestuurslid Frans Maas aangekondigde, speeches beginnen.

Allereerst mocht voorzitter Jos Wolbertus zijn woordje doen waarin hij als allereerste de firma Poeth, in het bijzonder Ted Rooskens, bedankte voor de gastvrijheid. Jos nam het publiek kort mee naar het verleden om snel te eindigen in de toekomst. Het bestuur van de Heem maakt zich vooral zorgen over twee zaken, de vergrijzing van de leden en het ontbreken van een eigen home. De voorzitter koppelde deze twee aan elkaar. Hij vond het hebben van een eigen home noodzakelijk voor het gezond houden van de vereniging. Waarop de wethouder hem uitnodigde voor een oriënterend gesprek hierover. Na de voorzitter nam Hein Poeth, als zoon van de oprichter, kort het woord en bedankte iedereen voor zijn of haar inzet. “Zeker is het dan pap zeer tevreden zou zijn als hij dit zag” waren zijn slotwoorden. Ook wethouder Frans Schatorjé nam het woord en bedankte de Heem en zijn leden voor de geweldige inzet voor Tegelen en Steyl. Met name de actieve rol die de Heem de afgelopen jaren heeft genomen bij diverse onderwerpen werd volop geprezen. Na de speeches konden de aanwezigen, onder leiding van facility manager Ted Rooskens, een ronde door de fabriek maken. Hiervan maakte bijna iedereen gebruik.

Tegen 22.00 uur was de receptie, die door veel aanwezigen omgetoverd was tot een reünie, afgelopen en kan het bestuur terugkijken naar een uitermate goed geslaagde avond. Iedereen die hieraan meegeholpen heeft, nogmaals bedankt.

.
Een selectie van de foto’s van de receptie is in ons fotoalbum te vinden.

Een film met een terugblik naar de activiteiten van de Heem in de afgelopen 40 jaar staat hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie