Op dinsdag 22 mei is onze middagexcursie naar de Kantfabriek in Horst. Het museum toont de ontwikkeling van de textielnijverheid en industrie in de regio Horst. Het museum is gevestigd in de voormalige Zuid-Nederlandse Kantfabriek, die tot 2006 in bedrijf was. De fabriek is gebouwd in 1928 en is nu een Rijksmonument. Sinds 2006 exploiteert Stichting Museum de Kantfabriek het sfeervolle dertiger-jaren pand.

De kantklosmachines staan nog klaar voor gebruik. Op dit moment toont het museum ook de eindwerken van studenten van de Hogeschool voor Volkskunst uit Sint-Petersburg (Rusland). De studenten volgen een 6-jarige dagopleiding in goudborduren, lakschilderen, juweelkunst, zijdeschilderen, hout-en beensnijwerken. Het eindresultaat van hun studie, staaltjes van bijzonder vakmanschap, is nu in het museum te zien.

Programma:

13.30 uur   Vertrek met eigen auto vanaf parkeerplaats achter het station van Tegelen naar de parkeerplaats direct achter het museum op de Americaanseweg 9 in Horst aan de Maas.

14.00 uur   Vakkundige rondleiding door het museum langs de werkende machines en korte lezing over de geschiedenis van de kleding in de Peel, waarin de eindproducten zijn verwerkt.

15.00 uur   Koffie en vlaai in het museumcafé.

15.30 uur   Op eigen gelegenheid kan iedereen rondkijken in de ruimte met Horster streekgeschiedenis, neuzen in de vele genealogie-boeken uit Noord-Limburg, etc. etc.

16.30 uur   Vertrek naar Tegelen

Kosten € 10,- per persoon (introducees € 15,-) te betalen bij vertrek op parkeerplaats te Tegelen. Voor degenen, die een museumjaarkaart bij zich hebben zijn de kosten € 5,- lager. Chauffeurs, die met een volle auto (4 of 5 personen) rijden krijgen een vergoeding voor de benzine.

Aanmelding is mogelijk (liefst vóór vrijdagmiddag 18 mei) met onderstaande link. Nader informatie kan verkregen worden via 06-2955 5402.

 

  Aanvragen dienen minimaal één week van te voren bij ons binnen te zijn. Des te eerder we van jullie bezoek weten, des te groter de kans dat we aan jullie wensen kunnen voldoen.
  Aanvraag voor de datum (verplicht)

  Aanvangstijden voor de rondleidingen zijn mogelijk tussen 10.00 en 14.00 uur.
  Gewenste aanvangstijd

  De kosten voor een groep tot/met 8 personen zijn € 40,-. Voor iedere persoon extra bedragen de kosten € 5,-.
  Grootte van de groep (verplicht):

  Samenstelling groep
  FamilieBedrijfVriendenVerenigingAnders

  Gemiddelde leeftijd

  Naam van contactpersoon (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Adres
  Plaats

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Speciale wensen

  Na het verzenden nemen we contact met je op om de gevraagde datum/tijd te bevestigen.
  Let op! De bevestigingsmail kan bij ongewenste mail terecht komen.

  Geef een reactie

  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

  Plaats reactie