Vier leden van de Heemkundige Kring verzorgen als gids, in samenwerking met Emmaus Feniks, rondleidingen door het voormalige Trappistenklooster.  De afgelopen weken zijn alle voorbereidingen getroffen om de ruimten toegankelijk te maken en de gidsen wegwijs te maken in de uitgebreide historie van de Trappisten. Veel van de vertrekken zijn nog in originele staat en kunnen bezocht worden. De kloosterkapel met zijn prachtige glas-in-lood ramen, de kapittelzaal met zijn bijzondere stoelen, de novicengang met uitzicht op de novicentuin en natuurlijk de kruisgang, met in het midden het pandhof, waar de kloosterlingen lezend in hun brevier rondjes liepen.

De rondleidingen worden verzorgd door Carel van Nisselroy, Herman Peeters, Frans Maas en Jos Wolbertus. Meer informatie over de rondleidingen en aanmelding is hier te vinden.

6 thoughts on “Heem verzorgt rondleidingen door voormalig trappistenklooster abdij Ulingsheide

 1. Paul Vissers

  Goedemorgen

  Wat kost de rondleiding per persoon? Ik las groepen tot 8 personen kost 40,-, maar ik kom met mijn vader. Dus twee personen.
  En is het ook op zaterdag?

  • John, Heemkundige Kring

   Beste Paul,
   Dank voor je reactie via onze site. We bieden nu nog alleen de rondleidingen aan vanaf € 40,-. Dit kan op een moment dat jullie zelf willen (en onze gidsen ook kunnen), dus ook op zaterdagen. Wel zijn we aan het kijken of we op termijn ook enkele vaste dagen rondleidingen kunnen aanbieden, waarbij bezoekers zonder aanmelding kunnen aansluiten.

   Zodra hier meer over bekend is, laten wij dit via de site weten. Je kan je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief (https://www.hktegelen.nl/aanmelden-nieuwsbrief/), dan wordt je via mail op de hoogte gebracht.

 2. Piet Beenders

  We willen ook graag komen om eens binnen te kijken, maar we zijn net zoals Paul Vissers met maar 2 personen, en om voor 2 personen 40 euro neer te tellen is ook aan de hoge kant.
  Dus als het kan zouden we graag aansluiten bij andere, het maakt ons niet uit met wie we mee kunnen lopen, natuurlijk tegen de gedeelde kosten.

 3. John, Heemkundige Kring

  Anderen die ook individueel of in een kleinere groep willen deelnemen, kunnen dit via een email aan info@hktegelen.nl kenbaar maken. Zodra er meer bekend is over vaste dagen dat rondleidingen gegeven worden, laten we dit dan via email weten. Uiteraard is het ook mogelijk om met een kleinere groep een rondleiding te reserveren. Kosten hiervan bedragen dan (tot maximaal 8 personen) € 40,-. Meer informatie hierover staat hier: https://www.hktegelen.nl/rondleiding-door-voormalig-trappistenklooster-abdij-ulingsheide/

 4. Pierre Janssen

  Wij zijn met 4 personen en krijgen met het zelfde probleem te maken als bovenstaande mails

  • John Raijer, Heemkundige

   Beste Pierre,
   Ondertussen zijn op de pagina over de rondleidingen (https://www.hktegelen.nl/rondleiding-door-voormalig-trappistenklooster-abdij-ulingsheide/) een aantal data van zaterdagen in juni, juli en augustus opgenomen waarop we om 11.00 uur rondleidingen verzorgen. Meer informatie hierover staat dus op deze site.
   Het is uiteraard ook mogelijk om met 4 personen een rondleiding te krijgen op een zelf gekozen dag/tijd. De kosten hiervoor bedragen dan wel € 40,- (minimale groepsprijs). Het is dus aan jullie om te kiezen voor deze rondleidingen op zelf gekozen dagen/tijden OF voor de zaterdagen op de site.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een sterretje zijn vereist *

Velden wissenVerzenden