Op maandag 22 mei (in plaats van het eerder gecommuniceerde donderdag 11 mei) organiseert de Heemkundige Kring Tegelen haar jaarlijkse foto- en filmavond “Herken je opa en oma”. Wij vragen u om actief deel te nemen. Uw kennis en kunde over Tegelen en haar inwoners is nodig om de foto’s te duiden waarvan we de oorsprong niet weten. Wanneer is de foto gemaakt? Wie staat op de foto? Waar is de foto geknipt? Ter gelegenheid van welke activiteit? Iedere bijdrage is waardevol.

We laten weer een aantal foto’s uit de jaren ’50 tot ’80 de revue passeren. Iedereen, ook personen die géén lid zijn, is van harte welkom.

Na de pauze tonen we filmbeelden van de Motorwegraces rondom kasteel De Holtmühle uit de jaren ’70. Het circuit werd geprezen door de coureurs. Frans Dambacher geeft een toelichting bij de beelden. Frans maakte in deze jaren deel uit van Stichting Motorsport Steyl, de organiserende stichting achter deze races. Deze stichting kwam voort uit Zangvereniging Vriendenkring. De eerste motorraces rond de Holtmühle werden in 1969 gehouden. De laatste in 1979. Na het overlijden van een coureur tijdens de trainingsritten werden de straatraces afgelast en niet meer opnieuw georganiseerd. 

De foto- en filmavond begint om 20.00 uur en vindt plaats in Vriendenkring Steyl, voorheen Motorbar Steyl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie