Veel is er afgelopen decennia verdwenen. Een der markante plekken in Tegelen was de klok met ANWB – richtingborden op de hoek van de Spoorstraat – Grotestraat. Op een foto van 1940 is deze situatie nog te zien.

Het idee van onze Heemkundige Kring Tegelen is om deze situatie zo authentiek mogelijk weer terug te krijgen. De plek onder de klok was vroeger een veelgenoemde plek om af te spreken.

Schuin tegenover de meer dan 100 jaar oude Basisschool St. Jozef die ook al net zo lang als school dienst doet – een unieke situatie – zou een plaatsing van een klok , voorzien van een oude  en passende bevestiging – een nostalgisch en functioneel beeld weer kunnen oproepen van vroeger.

Van Prorail hebben we een oude stationsklok kunnen krijgen. 30 jaar heeft ze dienst gedaan op het station in Den Bosch. Het uurwerk doet het nog maar er zal een nieuwe impulsontvanger ingebouwd moeten worden die de klok afstemt op de atoomklok in Frankfurt die ook vele Europese uurwerken synchroon laat lopen. Ook de oude wijzerplaten zullen ingebouwd moeten worden, voorzien van een moderne led- verlichting.

Waar we als Heem tegenaan lopen is de enorme hoeveelheid vergunningen en de daarbij behorende kosten. We komen namen van vereiste vergunningen tegen waarvan we het bestaan niet eens vermoedden.

We zijn het overleg al aangegaan met ambtenaren van de gemeente Venlo en ook met wethouder Sjors Peeters is een gesprek gevoerd. Hij zou kijken in hoeverre hij iets kon betekenen rodom de vergunningen.

En we hopen dat de gemeenschap er geld voor over heeft om dit project tot een succes te laten worden. Sponsors zijn van harte welkom! Aanmelding via Heemkundige Kring : secretaris@hktegelen.nl  .

We zijn benieuwd hoe een en ander uitpakt maar we gaan ervoor!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie