De Heem beschikt over een groot aantal bidprentjes van mensen die in Tegelen zijn geboren, zijn gestorven en/of een tijd hier hebben gewoond. Lange tijd lagen ze netjes geordend in bakjes en werden ze geregeld aangevuld met nieuwe giften. Ons lid Jeu Peeters heeft het afgelopen jaar wekelijks meerdere uren besteed om de bidprentjes in één overzicht in de computer in te voeren. De gegevens zijn nog gecontroleerd door Arno Raijer. En het resultaat mag er zijn: van maar liefst 8.523 bidprentjes zijn de gegevens van de overledene (naam, geslacht, geboortedatum, geboorteplaats, overlijdensdatum en overlijdensplaats) en de gegevens van de echtgeno(o)t(en) / partners in één groot bestand gezet. Een enorm naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over overleden familieleden of voor genealogisch onderzoek.

Het overzicht met de gegevens van de overledenen is hier te vinden, of onder ‘activiteiten’ en vervolgens ‘bidprentjes’. Er kan gezocht worden op bijvoorbeeld achternaam en geboorteplaats en de resultaten kunnen ook gefilterd worden. Gegevens van de echtgeno(o)t(en) / partners en/of scans van de bidprentjes mogen we helaas niet openbaar maken als gevolg van de AVG (bescherming persoonsgegevens), omdat deze in veel gevallen nog (kunnen) leven. Wil je meer informatie over een bidprentje, stuur dan een email naar info@hktegelen.nl of breng op een dinsdagmiddag of woensdagavond een bezoek aan onze archiefgroepen.

We hebben ons overzicht uiteraard nog lang niet compleet. Heb je nog ergens bidprentjes of oude foto’s van Tegelen/Steyl, dan ontvangen we ze graag!

4 reacties

  1. Ik zou gaer het originele prentje van Gondje Doesborgh Benders wille inzeen, is det meugelik? het is ws ein nichtje van mien mam Lena Tosserams (vande Sjlumme)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie