Na de zomervakantie starten we bij voldoende aanmeldingen met twee cursussen: een cursus genealogie én een cursus Tegels sjrieve. Beide cursussen worden gegeven in het KOSO-pand. Heb je interesse of vragen? Laat dit dan weten via telefoon 06 29 381 351 of email info@hktegelen.nl. Aanmeldingen ontvangen we graag vóór 10 september.

Hans Bos verzorgt vanaf 8 september een cursus genealogie. Heb je ook bijzondere interesse in het uitzoeken van familiegeschiedenis en stambomen? De cursus is bedoeld voor mensen met geen of beperkte ervaring in het genealogisch onderzoek. Aan de cursus van 6 donderdagavonden van 19.00 tot 21.00 uur in de KOSO (dus t/m 13 oktober) kunnen maximaal 10 mensen deelnemen. Deelname kost voor leden van de Heem € 40,- en voor niet-leden € 50,-. Na afronding van de cursus kunnen de deelnemers (indien gewenst) deel gaan uitmaken van de werkgroep genealogie om kennis uit te wisselen en genealogische vragen over Tegelse en Steylerse families te beantwoorden. De cursus genealogie is ondertussen vol. In het voorjaar 2023 organiseren we weer een cursus; stuur bij interesse een bericht naar info@hktegelen.nl. 

Toine Ambaum, docent Limburgse dialecten, start weer een cursus ‘Tegels sjrieve’. Je krijgt hiermee de grammaticale spelregels van het Tegelse dialect onder de knie én inzicht in de rijke Tegelse woordenschat. De cursus bestaat uit 8 lessen en wordt afgesloten met een toets. De eerste les op 3 oktober krijg je gratis. Daarna besluit je of je ook de rest van de cursus wilt volgen. De overige cursusdagen zijn maandagen 10, 17, 24 en 31 oktober en 7, 21 en 28 november. Er wordt gestart om 19.00 uur en de lessen duren tot circa 20.30 uur.  Deelname aan de cursus kost € 40,-. Voor de lessen is het ‘Brónsgreun bukske’ van het Tegels dialect nodig; dit boekje kost € 14,95.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie