Op vrijdagavond 20 april werd in de hal van Metaalgieterij Giesen het eerste exemplaar van het boek “Metaalgieterij Giesen; het bedrijf en zijn oprichter, Sjraar Giesen” door Hay Giesen aangeboden aan zijn vader en grondlegger van “De Gies”, Sjraar Giesen. Een prachtig boekwerk over de totstandkoming en geschiedenis van Metaalgieterij Giesen. Het boek beschrijft in 244 pagina’s in kleur de ontwikkeling van het bedrijf, het privéleven van de familie en vele anekdotes. Verhalen uit de eerste hand en enorme hoeveelheden materiaal zijn gestructureerd en uitgewerkt door Hay Giesen.

Voor (oud)collega’s, familieleden, klanten, toeleveranciers en overige betrokkenen bij Giesen is het boek een fantastisch vastlegging geworden van het leven van de grondlegger Sjraar Giesen en daarmee het leven van de metaalgieterij. Voor de Heemkundige Kring Tegelen is het boek een welkome aanvulling in de beschrijving van de metaalindustrie, de machinefabrieken en de vele gieterijen die Tegelen rijk was en is.

Het boek is op 27 (Koningsdag) en 28 april verkrijgbaar bij de open dagen van het gemeentehuis in Tegelen (11.00-15.00 uur). Bestellingen via onze webshop worden vanaf 27 april verwerkt. Vanaf 30 april is het boek “Metaalgieterij Giesen” te verkrijgen bij boekhandel Van Heel (Grotestraat Tegelen), The Read Shop (Passage Tegelen) en Boekhandel Koops (Venlo).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie