Op zondag 30 mei werd het 1e exemplaar van het boek ‘Passiespel en tijdgeest’ aangeboden aan regisseur Cees Rullens en voorzitter Jos Teeuwen van Stichting Passiespelen Tegelen. Bij aanvang van de repetitie werd door Heem-voorzitter Netty Derks-Mejan een dankwoord gericht aan de beide schrijvers, Willem Kurstjens en Carel van Nisselroy. Zij hebben vele jaren archieven doorzocht, kranten doorgebladerd en fotoalbums bekeken. Een gigantisch uitzoekwerk. We zijn trots als Heem om dit boek te mogen uitbrengen. De Passiespelen zijn niet uit de harten in Tegelen te halen en Tegelen niet uit de Passiespelen. Enorme samenhang, al bijna 100 jaar.

Netty gaf aan dat we dit moeten koesteren. “Er zijn steeds minder mensen die de eerst edities van de Passiespelen kunnen navertellen. Daarom ook waar de Heem zich voor inzet: zo goed mogelijk documenteren én beschikbaar stellen aan het grote publiek. Het verhaal van de Passiespelen moet ook doorverteld worden. Een verhaal van hoop, liefde en vertrouwen. Met dit boek hopen we daar als Heem ook een bijdrage aan te kunnen leveren. Hét cultureel erfgoed van Tegelen.”

Het boek ‘Passiespel en tijdgeest’ is voor € 15,- te verkrijgen bij boekhandels Van Heel en Timmermans in Tegelen, Koops in Venlo en Hoezen in Belfeld. Ook is het boek te bestellen in de webshop van de Heem. In Tegelen en Steyl bezorgen we gratis.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie