Aanbieding 1e exemplaar van boek 'Roze zusters bekennen kleur'

Op 11 december 2021 ontvingen de Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding uit Steyl, beter bekend als de Roze zusters, het eerste exemplaar van het boek ‘Roze zusters bekennen kleur’. Door schrijfster Gertie Schouwenberg, fotograaf Adriaan de Roode en bestuursleden Netty Mejan en John Raijer werd het boek overhandigd. Het boek is uitgebracht ter ere van het 125-jarig jubileum van de congregatie.

Gertie en Adriaan hebben uitstekend de sfeer in en om het klooster in woord en beeld gebracht. Op maar liefst 88 pagina’s is het leven van de roze zusters beschreven en gevisualiseerd. Met mooie en indrukwekkende interviews over onder meer hun roeping, de gebeden, hun werkzaamheden en ontspanning. De eerste oplage van het boek was uitverkocht voordat we ‘m in handen hadden. De tweede oplage verschijnt in februari. Reserveren is mogelijk via onze webshop.

De roze zusters wonen en werken al 125 jaar in Steyl. Toch zie je ze zelden. Voor schrijfster Gertie Schouwenberg en fotograaf Adriaan de Roode gingen de deuren open. Wat achter de kloostermuren buiten zicht afspeelt, komt nu in beeld. De zusters zijn gefotografeerd tijdens hun bezigheden in de keuken, op kantoor, in de eetzaal, de linnenkamer en in de tuinen. Veel van het huishouden en onderhoud aan het immense klooster doen ze immers nog zelf. Van het zelf maken van kleding tot het maaien van het gras.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie