Interessante excursie voor de mensen die geïnteresseerd zijn in het grofkeramische verleden van Noord- en Midden-Limburg: op zaterdag 10 november 2018 is er een excursie langs drie belangrijke overblijfselen in Noord- en Midden-Limburg. Ons lid Marcel Dings verleent ook medewerking hieraan door een rondleiding te verzorgen in de gerestaureerde ringoven in Panningen. Het hele programma:

 

De start is om 10:15 bij Tuincentrum De Panneschop, Grubbenvorsterweg 46, 5973 NB Lottum. Om 10:30 volgt een korte uitleg over de ontdekking van de hier aanwezige originele pannenoven uit 1843. Daarna kunnen de deelnemers de oven met eigen ogen aanschouwen.

Om 12:00 wordt het gezelschap verwacht bij De Ringoven, Ringovenstraat 12, 5981 AL Panningen. Hier wordt begonnen met een korte rondleiding door de enkele jaren geleden gerestaureerde ringoven. Vervolgens wordt hier een “toffe lunch” genuttigd, met soep en broodjes.

Om 14:15 komen we op het derde en laatste reisdoel: Keulseweg 36, 5953 HL Reuver. Hier wordt een oude gresbuizenfabriek bezocht. Deze fabriek wordt momenteel gerestaureerd en gaat over een jaar als onderkomen dienen voor een school. Na uitleg van de wethouder en de aannemer over de totstandkoming van dit prachtige restauratieproject, volgt een rondleiding over de begane grond van het gebouw.

 

De excursie wordt georganiseerd door WIEL (Werkgroep Industrieel Erfgoed Limburg), in samenwerking met COOL (Commissie Geschiedenis van Ondernemers en het Ondernemen in Limburg van het LGOG/ SHCL) en staat open voor maximaal 40 deelnemers. De kosten bedragen 20 euro, dit bedrag is inclusief lunch. Opgeven kan via deze site.

Inschrijving geschiedt op basis van volgorde van aanmelding. Verplaatsing d.m.v. eigen vervoer. Carpoolen is desgewenst mogelijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie