Graag nodigen wij U uit voor een dagexcursie naar de “Ruhrpott” en wel naar Villa Hügel en de Gasometer. Vrij snel na de oprichting van de Heem werd als eerste dagreis een bezoek gebracht aan de Krupp-villa in Essen. Deze reis willen wij in verband met ons 40 jarig jubileum herhalen. Toen voor 25 gulden en nu voor de echte jubileumprijs van 25 euro.

We vertrekken om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats achter het station en zijn rond 18.45 uur terug. De prijs voor deze interessante dagreis bedraagt, zoals boven omschreven € 25,- voor leden (introducees € 46,-). De bus heeft 50 plaatsen en vol is vol.

Villa Hügel is een classicistisch landhuis dat in de jaren 1870-1873 is gebouwd in het stadsdeel Bredeney van de Duitse stad Essen. De enorme villa werd gebouwd in opdracht van de puissant rijke fabrikantenfamilie Krupp en werd door drie generaties Krupp bewoond. De villa heeft 269 ruimtes, 8100 m² woon- en gebruiksoppervlakte en ligt in een 28 hectare groot park op een prominente plek in het Ruhrdal en aan de Baldeneysee.

Gasometer Oberhausen is een zeer grote gashouder in Oberhausen met een hoogte van 117 m en is opgenomen in de Europese Route voor Industrieel Erfgoed. De gashouder werd in de periode van 1927 tot 1929 gebouwd en in 1988 buiten gebruik gesteld. Sinds 1993 is deze voormalige gashouder een expositiecentrum. Wij bezoeken hier de expositie “De roep van de Berg” over de Matterhorn. Belangrijk: in de Gasometer kan het erg fris zijn, dus denk aan gepaste kleding.

Programma 20 oktober naar Villa Hügel en de Gasometer:

09.00 uur            Vertrek Tegelen vanaf parkeerplaats achter station.

10.30 uur            Aankomst Villa Hügel met aansluitend een rondleiding de Krupp-villa.

12.00 uur            Vertrek naar restaurant Hugoloss. Te voet door het park 10 minuten of met de bus.

12.30 uur            Lunch, waarbij de consumpties voor eigen rekening zijn.

14.00 uur            Vertrek naar de Gasometer in Oberhausen.

15.00 uur            Rondleiding door de Gasometer en aansluitend met de lift naar boven voor de liefhebbers.

16.30 uur            Kaffee oder Bier im Cafe “M”, die 50 meter van de Gasometer ligt.

17.30 uur            Naar huis, waar we rond 18.45 uur aankomen.

We hopen op mooi weer en veel leden te mogen begroeten op zaterdag 20 oktober. Inschrijven is mogelijk vóór 10 oktober met onderstaand formulier.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie