Twee wandelroutes en één fietsroute voeren u langs de meest mooie en bijzondere plekken van Tegelen en Steyl. Het startpunt is telkens de mozaïekbank op de hoek Spoorstraat – Grotestraat in Tegelen. De bezienswaardigheden waar de routes u langs voeren, zijn beschreven en gevisualiseerd in het boekje ‘Kóm èns doeënderbeej’ [Kom eens dichterbij], in 2019 geschreven door Gertie Schouwenberg, met foto’s van Adriaan de Roode en uitgebracht door de Heemkundige Kring Tegelen. Het boekje is ondertussen uitverkocht.

De routes zijn hier te downloaden als PDF:

  • Fietsroute: 17 kilometer rond en door Tegelen en Steyl. Bezoek onder meer de kloosters van Steyl, het Missiemuseum, het natuurlijke Nabben, de smalspoortunnels voor het vroegere kleitransport, de voormalige abdij Ulingsheide, de oude schoorsteen van Canoy Herfkens en het oude centrum van Tegelen.
  • Wandelroute (3 kilometer) door het centrum van Tegelen. Deze voert langs o.a. de voormalige pottenbakkerij van Jac Bongaerts, het Gevallenenmonument en het oude centrum van Tegelen.
  • Wandelroute (5 kilometer) door Steyl. Een schitterende route langs onder meer de diverse kloosters van Steyl, het Missiemuseum en het Schutterijmuseum.

Liever de routes is google maps? Dat kan hier.