Dit mooi geïllustreerde en prettig leesbare boek bevat beschrijvingen en foto’s van 50 historische locaties in Tegelen en Steyl. Bij het boek zit een kaart met een fiets- en twee wandelroutes. De routes voeren u langs de meest mooie en bijzondere plekken van Tegelen en Steyl.

Centraal in het boek staat de mozaïekbank op de hoek Grotestraat – Spoorstraat. De 25 foto’s van historisch Tegelen en Steyl die de bank sieren zijn verwoord in verhalen in het boek. Ons lid Gertie Schouwenberg en Adriaan de Roode trokken er met notitieboek en fotocamera op uit om het lokale verleden zichtbaar te maken. Zij hebben achter ieder van de historische foto’s een verhaal uitgewerkt en op een mooie wijze met foto’s in beeld gebracht.

Het boek van 112 pagina’s met interessante verhalen en mooie foto’s is vanaf eind november te verkrijgen. Met de verkoopprijs van € 10,- is dit een mooi cadeau voor de feestdagen. Zowel voor de bezoeker van Tegelen en Steyl, als voor de geroutineerde Tegelen-en-Steylexperts die denken ieder plekje te kennen, maar er achter komen dat er nog zoveel meer te zien is.

Ook alvast inschrijven voor het boek? Dat kan hier.

In november brengt de Heemkundige Kring ook nog een tweede boek uit:
‘Het begon aan de Stationsstraat in Tegelen’ over de Tegelse metaalbedrijven W. Doesborgh & Zonen, Breuer & Doesborgh, J. Breuer Jr. / LMT en Werktuigkundig Adviesbureau Dötsch. De presentatie daarvan is 2 november. Meer informatie over de boekpresentatie en inschrijven voor dit boek kan hier.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een sterretje zijn vereist *

Velden wissenVerzenden