Dit mooi geïllustreerde en prettig leesbare boek bevat beschrijvingen en foto’s van 50 historische locaties in Tegelen en Steyl. Bij het boek zit een kaart met een fiets- en twee wandelroutes. De routes voeren u langs de meest mooie en bijzondere plekken van Tegelen en Steyl.

Centraal in het boek staat de mozaïekbank op de hoek Grotestraat – Spoorstraat. De 25 foto’s van historisch Tegelen en Steyl die de bank sieren zijn verwoord in verhalen in het boek. Ons lid Gertie Schouwenberg en Adriaan de Roode trokken er met notitieboek en fotocamera op uit om het lokale verleden zichtbaar te maken. Zij hebben achter ieder van de historische foto’s een verhaal uitgewerkt en op een mooie wijze met foto’s in beeld gebracht.

Het boek bevat 112 pagina’s aan interessante verhalen en mooie foto’s. Met de verkoopprijs van € 10,- is dit een mooi cadeau voor de feestdagen. Zowel voor de bezoeker van Tegelen en Steyl, als voor de geroutineerde Tegelen-en-Steylexperts die denken ieder plekje te kennen, maar er achter komen dat er nog zoveel meer te zien is.

Het boek is uitverkocht.  

In heeft de Heemkundige Kring nog een tweede boek uitgebracht:
‘Het begon aan de Stationsstraat in Tegelen’ over de Tegelse metaalbedrijven W. Doesborgh & Zonen, Breuer & Doesborgh, J. Breuer Jr. / LMT en Werktuigkundig Adviesbureau Dötsch. Meer informatie over dit boek staat hier.

2 reacties

    • Beste heer Koopmans, we nemen vandaag contact met u op. Uit bovenstaand bericht hebben we uw adresgegevens verwijderd, omdat dit bericht openbaar staat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie