In de voormalig machinefabriek van Mulder, aan de Venloseweg in Tegelen, werd gisteren het boek ‘Mulder Machinefabrieken 1907-1982’ gepresenteerd. Zo’n 140 oud werknemers, familieleden van oud werknemers en overige geïnteresseerden waren getuige van de overhandiging van het eerste exemplaar aan mevr. Alice Cras-Schoenmakers, dochter van de geadopteerde dochter van Handrie Mulder, oprichter van Mulder Machinefabriek. Ook werden de auteurs van het boek, Jeu Quicken en Piet van Buggenum, vormgever Bob van Horck en eindredacteur Chrit van Horck bedankt en in het zonnetje gezet door Jos Wolbertus, voorzitter van de Heemkundige Kring Tegelen.

Na de overhandiging van de boeken werd in een presentatie door Jos Peeters de machinefabriek van Mulder in het perspectief geplaatst van de belangrijke positie die Tegelen bekleedde in de industrialisatie. Aan het begin van de 20e eeuw boden veel en grote bedrijven in Tegelen werk in vooral de kleiwaren- en metaalindustrie. Van de grote hoeveelheid gebouwen en hoge schoorstenen die Tegelen destijds had, zijn er nu nog maar enkele over.

Het boek beschrijft en illustreert de geschiedenis van Mulder Machinefabriek van opkomst tot ondergang, haar oprichter, directie en werknemers, de ontwikkeling van het gebouw en de gebouwde machines. Een prachtig boek, vol met foto’s, anekdotes en uiteraard de geschiedenis van de Mulder familie en fabriek. De Heemkundige Kring Tegelen heeft het boek uitgebracht als deel van een serie over de industrie van Tegelen. Hiermee draagt de Heemkundige Kring weer een steentje bij aan het vastleggen van de rijke historie van Tegelen.

Het boek is te koop voor € 15,- (inclusief foto DVD) bij o.a. The Read Shop (Passage Tegelen), boekhandel Koops (Venlo) of via dit formulier.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie