Op dinsdag 28 mei organiseren we weer onze jaarlijkse fotoavond “Herken je opa en oma”. Dit jaar met een bijzondere presentatie van Henk Brauer. We beginnen om 20.00 uur in Vriendenkring Steyl. Toegang is gratis.

Wij vragen u om actief deel te nemen. Uw kennis en kunde over Tegelen en haar inwoners is nodig om de foto’s te duiden waarvan we de oorsprong niet weten. Wanneer is de foto gemaakt? Wie staat op de foto? Waar is de foto geknipt? Ter gelegenheid van welke activiteit? Iedere bijdrage is waardevol. We laten weer een aantal foto’s uit de jaren ’50 tot ’80 de revue passeren. Iedereen, ook personen die géén lid zijn, is van harte welkom.

Na de pauze neemt Henk Brauer ons mee naar de vroeg industriële automobielontwikkeling in onze regio. Hij heeft zich afgelopen jaren hierin verdiept. Onze regio was vroeg in de industriële ontwikkeling actief en had een voorloperpositie in Nederland.

De eerste auto die in Nederland reed, reed in 1893 in Venlo. Ook Canoy-Russel  in Venlo was al heel vroeg actief met de eerst seriematig geproduceerde motoren. Henk vertelt meer over deze bijzondere ontwikkelingen, voorvallen en de start van de automobiliteit in Nederland met enorme impact op onze samenleving. Ook gaat hij in op de ontwikkeling van Konings in Swalmen, waar de eerste complete Nederlandse auto’s werden geproduceerd. In meer dan 150 jaar hebben 5 generaties Konings en vele vakmensen hun kennis en kunde voor hun klanten aangewend om goede en betrouwbare machines te maken.

Betsy en Dries Hekkens met automobiel P862 met carrosserie in eigen bedrijf gebouwd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie