Begin maart 2021 is het Rijksmonumentenboek ‘Kerken, kloosters en kastelen’ weer leverbaar. De eerste oplage van november 2020 was binnen drie weken uitverkocht. Via onze webshop kan alvast een reservering worden gemaakt.

De Heemkundige Kring Tegelen presenteert met trots haar nieuwe boek over de maar liefst 82 Rijksmonumenten in Tegelen en Steyl. Stuk voor stuk pareltjes. Velen heb je nog nooit gezien: ze liggen veilig verscholen achter hoge kloostermuren en stevige hekken. Door Gertie Schouwenberg is ieder van de monumenten beschreven. Adriaan de Roode heeft de parels allen op geweldige foto’s vastgelegd. Het resultaat is een 104 pagina’s dik boek met harde kaft, op A4 formaat en volledig in kleur. Niet te missen in de kast van iedere liefhebber van de rijke Tegelse en Steylerse cultuur.

Een groot deel van de monumenten is te vinden in de tuin van de Roze Zusters in Steyl. Voor het eerst sinds de stichting van de congregatie in 1896 lieten zij een fotocamera toe achter de dikke, metershoge muren rondom hun kloostertuinen. Dat levert unieke beelden op.

Bekijk hieronder de trailer van het boek

2 reacties

 1. Geachte heer/mevrouw,
  Helaas ben ik te laat. Het boek: Kerken, kloosters en kastelen – de 82 Rijksmonumenten in Tegelen en Steyl is al uitverkocht.
  Mocht u nog plannen hebben voor een herduk, dan wil ik daar graag voor in aanmerking komen.
  Zou u dan zo vriendelijk willen zijn mij een seintje te geven, wanneer het weer te koop is?
  Alvast dank.

  • Beste E.J. Bongaarts, we bespreken in het bestuur of we een 2e druk gaan bestellen. We houden je op de hoogte!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie