Seniorenomroep Venlo (voorheen TZBO) heeft een geweldige registratie gemaakt van de presentatie over Cyrus en Valuas rijwielfabriek van Jac. Franssen. Deze werd op 8 oktober 2020 gegeven door Aad Streng en Otto Beaujon van Vereniging De Oude Fiets.

De film is gratis te bekijken op ons Youtube kanaal. We vragen een vrijwillige bijdrage voor het bekijken van de film. Om de film te realiseren, zijn namelijk veel uren gemaakt door leden van Vereniging de Oude Fiets, Seniorenomroep Venlo en de Heemkundige Kring. De opbrengsten verdelen we over deze drie verenigingen. De vrijwillige donatie is mogelijk via een overboeking op NL38RABO0150526202 t.n.v. Heemkundige Kring Tegelen onder vermelding van ‘film Cyrus’ of via onze webshop.

Jac. begon in 1884 in Tegelen en zijn bedrijf kwam, met opvolging van zijn beide zonen Pierre en Wiel tot bloei in Venlo. In de lezing gaan Aad en Otto in op (1) de ontwikkeling van de fiets, (2) de rijwiel- en motorrijwielfabriek Jac. Franssen en zonen, (3) de rijwielindustrie en de Tweede Wereldoorlog.

Op de pagina van Vereniging de Oude Fiets is ook het boek van Aad Streng en Otto Beaujon ‘Cyrus en Valuas – fietsen en bromfietsen’ te bestellen. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie