Op maandag 19 februari vond de jaarvergadering van de Heemkundige Kring plaats. Een jaarvergadering die deels in het teken stond van het 40 jarig jubileum van de Heem dit jaar. Bij de vergadering waren 50 leden aanwezig. Zij kregen toelichting over het jaarverslag, de jaarrekening en de begroting. Alle documenten zijn vastgesteld. Een langere periode werd stilgestaan bij de jubileumactiviteiten. Een comité, bestaande uit Herman Peeters, Hein Poeth en Henriëtte Vercauteren, organiseert een aantal extra activiteiten voor leden en niet-leden. Dit wordt in ieder geval een buffet voor de leden op de dag dat het 40 jaar geleden is dat de Heem is opgericht: dinsdag 20 november 2018. Overige activiteiten blijven nog een verrassing.

Naast de activiteiten wordt ook gezocht naar een blijvende herinnering. Dit wordt mogelijk de plaatsing van een klok op de locatie waar vroeger ook een klok was: op de Grotestraat, kruising met de Spoorstraat. Een klok is ondertussen in bezit (van Prorail, voormalige klok van station Den Bosch) en moet nog worden opgeknapt.

Het verslag van de vergadering verschijnt binnenkort op onze website. Foto’s zijn hier te vinden.

Na het formele gedeelte werd door de aanwezigen deelgenomen aan een quiz. Door onze voorzitter Jos Wolbertus werden 17 vragen gesteld. Totaal konden 230 punten behaald worden. Petra Geraads behaalde met 165 punten een mooie eerste prijs: twee flesjes wijn. Herman Meijboom, Piet Kessels en Wiel Oehlen, allen met 160 punten, werden verdienstelijk gedeeld 2e. Ook zij ontvingen een flesje wijn.

20180219_221214

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie