Op donderdag 7 november verzorgt Sander Matthijessen een lezing over de vastelaovend: de historie, de ontwikkeling en de huidige wijze waarop we dit volksfeest vieren. Sander doet al jaren voor Omroep Venlo verslag van de Tegelse vastelaovesoptocht en schreef een aantal jaren geleden met Theo Franssen “Het Carnavalsboek; van lentefeest tot festival”.

Het volksfeest carnaval wordt jaarlijks door miljoenen mensen intensief gevierd. Het gaat al eeuwenlang over van generatie op generatie. Carnaval blijft zich ontwikkelen, mede door de invloed van de commercie en de media. Tradities worden aangepast en nieuwe initiatieven worden ontplooid. Reden om eens goed te kijken naar het verleden, heden en toekomst. Sander kan dit als geen ander op een enthousiaste manier vertellen.

De lezing is donderdag 7 november om 20.00 uur in ’t Zaelke (Ariënsstraat 21) in Tegelen. Voor leden van de Heemkundige Kring en het Vrouwengilde Tegelen is de lezing gratis toegankelijk. Overige bezoekers betalen € 4,- entree. Voor € 11,- extra krijg je er ook nog ‘Hét carnavalsboek’ bij!

‘Hét carnavalsboek’ is via de webshop van de Heem tegen gereduceerd tarief verkrijgbaar. Voor 15,- bezorgen we ‘m thuis in Tegelen en Steyl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie