Op 2 november vond de presentatie van het boek ‘Het begon aan de Stationsstraat in Tegelen’ plaats. Door medewerking van velen heeft auteur Jeu Quicken de geschiedenis van de Tegelse metaalbedrijven W. Doesborgh & Zonen, Breuer & Doesborgh, J. Breuer Jr. / LMT en Werktuigkundig Adviesbureau Dötsch in woord en beeld kunnen brengen. Voor de totstandkoming van het boek sprak Jeu Quicken met veel oud-medewerkers en hun familieleden en raadpleegde hij diverse archieven. Op 120 pagina’s maakt hij een uitgebreide beschrijving van de ontwikkeling en teloorgang van de bedrijven, de producten die zij maakten én de families en medewerkers hierachter. Veel afbeeldingen geven de gebouwen, producten en mensen een gezicht.

Bij de presentatie werd het eerste exemplaar van het boek door voorzitter Jos Wolbertus aan auteur Jeu Quicken overhandigd. Tevens gaf Giel van Hooff een inleiding over de rol van Tegelen in de Nederlandse metaalindustrie. Giel is voormalig stadshistoricus van Helmond en secretaris van de Federatie Industrieel Erfgoed Nederland. Wethouder Frans Schatorjé bedankte Jeu en de Heemkundige Kring voor het in beeld brengen van dit waardevolle stukje historie. Hij overhandigde de Heem een oorkonde uit zijn familie van een jubileum bij Doesborgh. 

Het boek ‘Het begon aan de Stationsstraat in Tegelen’ maakt deel uit van een serie over de industrie van Tegelen. Voor de Heemkundige Kring Tegelen is het een welkome aanvulling op het bestaand aanbod aan literatuur over Tegelen.

Het boek is voor € 15,- te koop via de webshop en boekhandels Van Heel en Timmermans in Tegelen en Koops in Venlo. 

Enkele foto’s van de boekpresentatie zijn opgenomen in ons fotoalbum.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie