Op dinsdag 26 april geeft Leny Crins om 20.00 uur op verzoek van de Heemkundige Kring een lezing over haar boek ‘Eindstation; de hel van Brüx’. Het boek vertelt over het leven van haar vader Alois Probst, die als krijgsgevangene ‘de hel van Brüx’ overleefde. Let op: de locatie van de lezing is verplaatst van de Harmoniezaal naar het Limburgs Schutterij museum in Steyl!

Alois Probst is in 1917 geboren te Tegelen. Het is halverwege 1943 als Alois de oproep krijgt om te gaan werken in Duitsland. De Nederlandse regering in ballingschap roept de militairen op niet te gaan. Duik desnoods onder, is het advies. Met de vrees dat hij familieleden in gevaar zou brengen als hij niet aan de oproep gehoor zou geven, vertrok hij. Alois was 646 dagen als krijgsgevangene in ‘De Hel van Brüx’. De periodes van honger, hard werken, ziektes en de aanhoudende bombardementen op de fabriek komen allemaal aan bod in de lezing.

Na zijn behouden thuiskomst legt hij dit verblijf uitvoerig en bijzonder beeldend vast op schrift; een aangrijpend verhaal. Alois’ dochter Leny en haar echtgenoot Jacques Crins gaan jaren later op zoek naar achtergronden. Het door Alois opgetekende verhaal, aangevuld met interessante wetenswaardigheden en achtergronden bij de oorlog, hebben geleid tot een boek en deze presentatie van Leny.

Voor niet-leden van de Heemkundige Kring bedraagt de entree € 4,-, contant te betalen bij de ingang. Aanmelden is nodig met onderstaand formulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Aantal personen


  Niet-leden betalen bij entree € 4,-.

  Opmerking.

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Let op! De bevestigingsmail kan bij ongewenste mail terecht komen.

  Geef een reactie

  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

  Plaats reactie