Op donderdag 12 mei om 20.00 uur verzorgt Jan Titulaer op verzoek van de Heemkundige Kring Tegelen een lezing over de Limburgse Maasschippers van de 16e tot de 19e eeuw. De lezing wordt gegeven in de Harmoniezaal aan de Posthuisstraat.

Jan Titulaer (1947), geboren en getogen in Blerick, heeft een grote interesse in cultuurhistorie en het schrijven in zien eige Blièricks. Sinds 1980 doet hij archiefonderzoek met specifieke belangstelling voor genealogie en Maasschippers. Als lid van de Heemkundekring Blariacum probeert hij de regionale cultuurhistorie in al zijn facetten dichterbij de mensen te brengen.

In zijn lezing Limburgse Maasschippers van de 16e tot de 19e eeuw neemt hij ons mee langs de boorden van de Maas en probeert hij een beeld te schetsen van het belang van de Maas, de maasschippers en de maashandel voor onze contreien.  Zijn presentatie is een bescheiden weergave van ontdekkingen, gerelateerd aan zo’n 800 maasschippers. Het is voor hem een continue individuele zoektocht langs archieven, in publicaties en op het (vaak onbetrouwbare) internet. Zijn doelstelling is méér dan het systematisch vastleggen van mooie plaatjes in een PowerPointpresentatie. Het leven van de Maasschippers met zijn wel en wee moet voor iedereen een beetje tastbaar worden.  Weliswaar stamt hij uit een schippersfamilie, maar alle ‘op de Maes vaerende’ dragen een klein beetje bij tot het completeren van een totaalbeeld van de Limburgse Maasschipper.

Voor niet-leden van de Heemkundige Kring bedraagt de entree € 4,-, contant te betalen bij de ingang. Aanmelden is nodig via de website.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Aantal personen (alleen leden)

  Opmerking.

  Let op! De bevestigingsmail kan bij ongewenste mail terecht komen.

  Geef een reactie

  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

  Plaats reactie