Momenteel zijn we bezig met het opzetten van twee exposities: één over de Tegelse middenstand, één over de zorg in Tegelen. Voor beide zijn we op zoek naar materiaal. Heb je materiaal beschikbaar? Laat ‘t dan even weten aan onze secretaris, John Rayer (info@hktegelen.nl of 06 29 381 351).

 

Tegelse middenstand

Een expositie over de Tegelse middenstand moet een beleving van vroeger worden. De oude winkels vormen als foto een decor. De Heem is dan ook op zoek naar spullen uit de jaren ’30 tot ‘50 die vroeger in de winkels in Tegelen gebruikt en/of verkocht werden. We zoeken bijvoorbeeld nog uit die jaren dubbele schoolbanken met lezenaar, een eethoek met vier gewone en twee armstoelen, kerstboom versiering met gekleurde kaarsjes, zware velours gordijnen en keukeninrichting. Andere suggesties zijn ook zeer welkom. Heeft u of kent u iemand die winkel attributen ter beschikking wil stellen voor deze expositie, dan horen wij graag van u. Dit kunnen dus spullen zijn uit de inrichting van de winkels, maar ook spullen die door de Tegelse winkeliers werden verkocht.

 

Zorg in Tegelen

Een tweede expositie die we aan het organiseren zijn, gaat over de zorg in Tegelen. Daarbij willen we aandacht besteden aan onder meer het Groene Kruis, zorg door de nonnen en vroedvrouwen en uiteraard Martinushof. Ook hiervoor zijn we nog op zoek naar materialen. Heb je nog foto’s, documenten, kleding, instrumenten of andere materialen die te maken hebben met het verlenen van zorg in het verleden? Dit kan algemeen zijn of specifiek Tegels.

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie