In het boek Trappisten Ulingsheide Tegelen beschrijft Carel van Nisselroy de geschiedenis van het voormalig trappistenklooster op de Tegelse Ulingsheide. Carel is een van de vaste gidsen van de abdij en heeft vanaf zijn jeugd op de Tegelse Heide het voormalig klooster zien veranderen. In deze uitgebreide beschrijving van de historie van het klooster geeft hij op 296 pagina’s een beeld van het leven in het klooster toen en nu.

Carel neemt de lezer mee met een uitgebreide rondleiding door de abdij: het kloostergebouw, het -terrein en de kloosterkerk. Hij schenkt in het bijzonder aandacht aan de glas-in-loodramen en koorbanken. Verder beschrijft hij het leven in het klooster, de economische aspecten en het leven van enkele kloosterlingen. Het eerste deel van het boek bestaat uit een gedetailleerde geschiedkundige beschrijving van de trappisten en klooster Ulingsheide tot het huidig gebruik van het klooster door Rendiz, Emmaus Feniks e.a. Het boek bevat veel foto’s, grotendeels in kleur en is voorzien van een zachte kaft. De opmaak van het boek is verzorgd door Willem Kurstjens.

Trappisten Ulingsheide Tegelen is uitgegeven door de Heemkundige Kring Tegelen. Het kost € 22,50 en verschijnt begin januari. Als je het boek via deze pagina bestelt, zorgen we dat het bij je wordt bezorgd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie