Voor het kunstwerk (piramide/fontein) aan de Raadhuislaan voor het gemeentehuis is in het nieuwe centrumplan mogelijk geen plaats. Met een petitie vragen diverse partijen, waaronder de Heemkundige Kring Tegelen, aandacht voor het behoud van het kunstwerk in Tegelen.
Het kunstwerk van Hans Reijnders is op 18 september 1991 onthuld door burgemeester Visschers tijdens een synthesizerconcert van Hyperion. Het kwam tot stand met een bijdrage van de gemeente Tegelen, provincie Limburg, MEGA Limburg en CAI en kabelmaatschappij Limburg BV ter ere van het 70 jarig bestaan van onze gemeentebedrijven en de overname van deze bedrijven met als gevolg verkoop van elektriciteitsbedrijf aan PLEM, Waterleidingsbedrijf aan WML en Antennebedrijf Tegelen aan CAI en kabelmaatschappij Limburg BV.
We hebben een film van de onthulling en het synthesizerconcert geplaatst op ons Youtube kanaal. Burgemeester Visschers zegt op 0:47:25 “Tot slot spreek ik de hoop en verwachting uit dat deze fontein sec ons zal blijven herinneren aan onze nutsbedrijven en vooral aan de positieve bijdrage van deze bedrijven voor Tegelen gedurende veel decennia respectievelijk aan de verkoopbesprekingen en aan de nieuwe home van onze oude medewerkers en ook kan rekenen op een toenemend draagvlak binnen Tegelen, gemeente en gemeenschap.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie